Eragon Review

Review
maandag, 18 december 2006 om 19:26
xgn google image
Een boek met de naam Eragon sloeg bij de mensen wel aan. Toen bedachten ze dat het misschien ook wel leuk zou zijn om er een film van te maken, en tot iedereen zijn verwachting in heet deze ook Eragon. Het is een film met potentie. Maar wacht, als we een boek én een film hebben waarom gaan we dan niet Lord of the Rings style en droppen we er nog even een game achter aan? Misschien is het een leuk idee om deze ook Eragon te noemen?
Dat was even een kleine introductie hoe de naam en de game zijn ontstaan, veel games die zijn gebaseerd op films, krijgen niet zo veel credits en worden met slechte cijfers afgescheept. Ondanks de slechte reacties die we van Eragon hebben gehoord hier en daar in de media geven we de game toch een kans. Lord of the Rings is het gelukt misschien lukt het Eragon ook?
Eragon biedt mooie omgevingen, karakters en is grafisch dus zeker geen minderwaardige game, daarbij heeft de game een goede button-mash gameplay. Tegelijkertijd is het ook een beetje een slappe game. Je wordt niet gedwongen om de juiste combo’s in de juiste situaties te gebruiken, en je zult gemakkelijk health erbij krijgen. Zelfs op de hoogste moeilijkheidsgraad is de game nog goed te doen. Waar het allemaal om draait in Eragon zijn de levels waar je op een draak moet vliegen. Deze voelen een beetje aan als de in de game Panzer Dragoon die een tijd geleden op de Xbox verscheen, alleen dan zonder spanning en de vraag naar snelle reflexen. De levels zijn eigenlijk meer ontspannend.
Altijd rechts!
Het is verleidelijk om een game als Eragon een hack-n-slash game te noemen, je bent in de game namelijk behoorlijk wat aan het hacken en slashen. Maar de game richt zich vooral op het neer steken of schieten (met pijl en boog) van veel identieke tegenstanders waarna je naar rechts verder kunt lopen om weer opnieuw dezelfde karakters neer te steken. Naar rechts verder lopen is makkelijker gezegd dan gedaan het is eigenlijk meer het neersteken van tegenstanders om vervolgens alle randen van het kleine gebied waarin je je bevindt af te lopen om te kijken of er misschien een weggetje of richeltje is waar je verder kunt lopen of op kunt klimmen. Of misschien is er wel een plek waar je van af kunt springen of een deur die wél een keer door kunt in tegenstelling tot al die deuren met onzichtbare muren erachter waar je karakter zijn kop tegen stoot (in ieder geval dat lijkt mij logisch als je ineens tegen een muur op loopt). Zo nu en dan zul je magische krachten moeten gebruiken of je draak roepen om langs een bepaald opstakel te komen. In het geval dit te moeilijk voor je is, is er altijd iemand die schreeuwt wat je moet doen in bepaalde gevallen.
Geld gebrek?
De camera’s in de game waren waarschijnlijk te duur in aanschaf daarom staat er per gebied maar één camera die vanuit dezelfde hoek het speel observeert tot je in het volgende gebied komt waar het hele camera gebeuren zich weer herhaalt. De camera zal niet met je mee gaan en soms zul je dus goed moeten kijken waar je karakter nou gebleven is tussen al die mensen die rondrennen. Hier en daar hebben ze wel een rails aangelegd zodat de camera toch nog iets kan verplaatsen.
Conclusie
Al met al is Eragon dus eigenlijk meer een beat-em-up game met een vreselijk irritante camera en moeilijk vindbare wegen. De game biedt weinig extra opties buiten het zelf bepalen wanneer je het spel opslaat en het kiezen welk level je wilt doen op een eenvoudig uitziend keuze menu. Wel is er een makkelijk te gebruiken co-op mode waardoor je de game iets kunt verleuken en op het hoogste niveau met zijn tweeën lekker erop los kunt hakken. Grafisch is de game van een redelijk niveau en ook de button-mash gameplay is niet verkeerd. Maar de game is erg eenvoudig en enorm veel van hetzelfde ook de camera is super irritant en het vinden van de correcte weg is daarom in sommige gevallen lastig. Ik was in 3 à 4 uurtjes op de game uitgekeken. Houd je van veel slaan, schieten, makkelijke levels en weinig nadenken/mikken, dan zou Eragon misschien de juiste keuze voor jou zijn. Maar mijn advies luidt: koop Eragon niet!
Cijfer: 5