Populaire LEGO-set krijgt een nieuwe vriend

News
donderdag, 13 juni 2024 om 21:00
LEGO komt met enige regelmaat met een samenwerking met een bekende andere franchise. Soms levert dat hele lijnen op, maar soms wordt het maar één set. Een geliefde set die tot nu toe vrij eenzaam was, krijgt nu toch een maatje.
In 2022 kwam LEGO met een set van Optimus Prime, uit de Transformers-franchise. In het bijzonder was het zijn design uit de originele tekenfilmserie. Een leuke feature was dat hij daadwerkelijk kon transformeren, niet door hem uit elkaar te helen en opnieuw op te bouwen, maar echt zoals een Transformers-figuur.
LEGO Icons Optimus Prime Transformers 2-in-1 Modelbouw Set voor Volwassenen - 10302 Image
LEGO Icons Optimus Prime Transformers 2-in-1 Modelbouw Set voor Volwassenen - 10302
EUR134.99
Op voorraad
Koop op bol.
De afgelopen twee jaar zijn er geen nieuwe LEGO Transformers verschenen, dus Optimus heeft niemand om “roll out” tegen te zeggen. Maar daar komt binnenkort verandering in, want er komt nu ook een set van Bumblebee. Deze is op dezelfde schaal als Optimus Prime, maar omdat Bumblebee wat kleiner van stuk is, is het ook een kleinere set.
Hij telt namelijk 950 stenen, vergeleken met 1508 voor Optimus Prime. De set is daarmee ook iets goedkoper, want waar Optimus Prime een adviesprijs heeft van 179,99, kost Bumblebee 89,99 euro. Voor de Transformers-fan met een wat kleiner budget is dit dus een leuke set.

Wanneer ligt de LEGO Bumblebee-set in de winkel?

Je hoeft niet al te lang te wachten tot je de LEGO-versie van Bumblebee in huis kan halen. Hij ligt namelijk volgende maand al in de winkel. Vanaf 4 juli is de set te bestellen. Het is trouwens nog steeds niet het begin van een Transformers-lijn: Bumblebee valt net als Optimus Prime onder LEGO Icons.
Als je LEGO Insider bent kun je je trouwens eerder al verzekeren van de set. Je kunt hem dan namelijk vanaf 1 juli al bestellen. Dat is een voordeel dat Insiders vaker krijgen met sets waarvan er een goede kans is dat hij populair wordt.