Pokémon Go fans hoeven niet bang te zijn voor nieuwe microtransacties

News
woensdag, 19 maart 2025 om 13:00 Polygon
pokemon gof1573058070
Pokémon Go is misschien niet meer de hit die het was in 2016, maar de game wordt dagelijks nog steeds door talloze mensen gespeeld. De game is nu alleen in handen van een nieuw bedrijf. Spelers die bang zijn dat Pokémon Go veel gaat veranderen hoeven niet te vrezen, volgens een product director van de game.
De ontwikkelaar achter Pokémon Go is onlangs verkocht. Niantic Labs valt voortaan onder het bedrijf Scopely, dat op zijn beurt valt onder de Savvy Games Group, dat weer onderdeel is van een Saoedisch investeringsfonds. Alle games van Niantic Labs verhuizen mee, wat betekent dat Pokémon Go nu eigendom is van Scopely.
Dat valt alleen niet goed bij fans. Scopely heeft de reputatie dat zijn games vol zitten met storende advertenties en beperkingen op speeltijd, waar je alleen wat aan kan doen via microtransacties. Maar volgens Pokémon Go’s senior product director Michael Steranka gaat Pokémon Go niet die kant op (via Polygon).
Volgens Steranka ziet Scopely in dat Pokémon Go uniek is en heeft heeft het bedrijf zelf gezegd dat het dom zou zijn om te rommelen aan het recept waarmee Pokémon Go zo’n hit is geworden. Scopely zou zijn teams bovendien de vrijheid geven om zelf te beslissen wat goed is voor hun games. En Niantic Labs vindt zelf ook dat storende advertenties en te veel microtransacties slecht zouden zijn voor Pokémon Go.

Nieuwe Pokémon Go eigenaar wil continuïteit

Steranka geeft verder aan dat spelers eigenlijk niets moeten merken van de verkoop van Pokémon Go. Volgens hem was “echte continuïteit” belangrijk voor Scopely en moeten de game niet achteruit gaan vanwege de verkoop. De game wordt gemaakt door hetzelfde team als eerst, iets wat ook belangrijk was voor Steranka.
Uiteraard is het nog te vroeg om te zeggen of alle beloftes dat Pokémon Go niet gaat veranderen worden waargemaakt. Dat zal pas duidelijk zijn als de game wat langer in handen is van Scopely. Maar de huidige makers willen zelf in ieder geval geen grote veranderingen zien.