Waarom je The Walking Dead moet kijken

Article
zaterdag, 14 januari 2017 om 15:14
xgn google image
AMC's serie The Walking Dead loopt alweer een aantal jaren en is erg succesvol. De serie zit momenteel in een mid-season break, maar gaat in februari weer van start. Voor iedereen die de serie nog niet kijkt zetten wij vijf redenen op een rijtje waarom The Walking Dead kijken de moeite waard is.
Al sinds 2010 zendt AMC (en in Nederland Fox) de immens populaire serie The Walking Dead uit. De serie speelt zich af nadat een apocalyptische gebeurtenis het gros van de wereldbevolking in een zombie heeft veranderd. En iedereen die dood gaat verandert ook in een ondode. Maar wat maakt deze serie nu de moeite waard? Wij geven je vijf redenen!

5. Volgt de comic bijzonder nauw

In The Walking Dead volgen we een groep mensen dat zich staande probeert te houden in een compleet verwoeste wereld. Zoals gemeld is er een ramp voorbij gekomen en alle slachtoffers zijn veranderd in zombies. De serie speelt zich af rondom Atlanta, Georgia en is gebaseerd op een stripverhaal.
De stripserie van Robert Kirkman, Tony Moore en Charlie Adlard kent een immense fanbase. Nu is het niet meer ongewoon dat we een serie voorgeschoteld krijgen gebaseerd op een comic. Denk bijvoorbeeld aan Flash en Arrow. Maar The Walking Dead volgt het plot uit de strip nauwer dan alle andere series en dat is een enorm pluspunt, gezien de ijzersterke verhalen uit de comic.

4 Actie, gore, horror en drama

Door de setting van The Walking Dead komt een mooie mix van verschillende genres naar voren in de serie. Omdat het een post-apocalyptische wereld is vol ondoden, krijg je de nodige horror voorgeschoteld. En als die zombies een overlevende te pakken krijgen, slaat dat om in gore. Er gaan geen liters bloed over je scherm, maar aan ingewanden en open wonden geen gebrek.
Maar The Walking Dead biedt je veel meer dan de zombies. Er zijn namelijk nog talloze overlevenden die elk knokken voor een eigen plekje. En binnen de groep gebeurt er in de, inmiddels zes complete, en het nog lopende zevende seizoen een heleboel. Naast de bergen gore en horror krijg je dus ook de nodige portie actie en drama voorgeschoteld.

3. Geen twaalf in een dozijn zombieserie

The Walking Dead is een serie die bol staat van zombies, hoewel ze in de serie nooit zo genoemd worden. Dus het is makkelijk om op het eerste oog te denken dat het een twaalf in een dozijn zombieserie is. Niets is minder waar. The Walking Dead draait namelijk helemaal niet om de ondoden, maar juist om de levenden.
Zij zijn The Walking Dead; mensen die temidden van alle ellende alles op alles moeten zetten om te overleven. De serie volgt dan ook alle drama in hun leven, terwijl zij er het beste van maken. De walkers zijn bijzaak. Dit hadden net zo goed vleesetende tomaten kunnen zijn.
Zoals gemeld op de voorgaande twee pagina’s krijg je wel vaak genoeg te maken met de ondoden en is er ook genoeg actie, maar The Walking Dead doet dus wat dingen anders dan andere zombieseries (en -films).

2. Steeds veranderend plot

Hoewel de rode lijn van The Walking Dead constant draait om de groep die aan het overleven is, verandert het plot in de serie behoorlijk vaak. Er is geen freak of the week aanwezig, maar bijna ieder seizoen kent wel een nieuw thema. Sommige thema’s overlappen de seizoenen, maar het verhaal kent dan een draai terwijl er intussen stilletjes een nieuw plot opdoemt.
Het is goed in elkaar gezet en gaat zeker niet te snel. Af en toe lijkt het verhaal zelfs wat te langzaam te gaan als men in een veilig gebied zit. Maar dan ineens word je wakker geschud door een extreme gebeurtenis en juist dat is zo heerlijk aan de AMC-serie.

1. Ijzersterk neergezette karakters

In iedere serie zit wel iemand die de favorietenrol bekleedt. Een kenmerkend karakter waar iedereen dol op is. The Walking Dead kent dit ook, maar dan verspreid over de hele cast. De serie draait om een groep van ijzersterke karakters waar diverse karakters een favorietenrol kennen. Dit komt voornamelijk doordat deze karakters.
In The Walking Dead is Daryl (Norman Reedus) globaal favoriet , maar Rick, Michonne, Carol en Glen hebben ook een enorme fanbase. Dit komt voornamelijk doordat de karakters ijzersterk neergezet zijn en dat je echt meeleeft met ze. En het mooie is dat dit ook geldt voor het gros van de rest van de cast. Er is maar een enkeling die niet sterk overkomt.
De bad guys in The Walking Dead zijn zo neergezet zijn dat je ze echt gaat haten. En dat weet de serie echt naar een hoger niveau te tillen. Zo is de fanbase onlangs nog op brute wijze geconfronteerd met het verlies van een behoorlijk geliefd personage door een ijzersterk neergezette bad guy.
Wij gaan je natuurlijk niet vertellen wie. Daarvoor moet je de serie zelf maar gaan kijken! Seizoen 1 tot en met 6 zijn al uit en de eerste helft van seizoen 7 zit er ook al op. In februari gaat de tweede helft ervan van start. Je hebt dus nog even om in te halen!