Snapchat download - Voor- en nadelen van Snapchat

Article
dinsdag, 05 juni 2018 om 15:17
snapchat download voor en nadelen van snapchat 132782
Je kent de razendpopulaire app vast wel: Snapchat. Inmiddels maken miljoenen mensen al gebruik van de app. Twijfel je toch over de Snapchat download? Hier zijn tien voor- en nadelen van Snapchat.

De voordelen van Snapchat

Om te beginnen gaan we kijken naar de voordelen van Snapchat. Snapchat is natuurlijk een leuke app met leuke features. Hier zijn eerst vijf voordelen van de app.

Je kan snel foto's en video's maken en versturen

Wanneer je iets grappigs ziet, dan kan je met Snapchat snel het moment vastleggen. Maak een foto of video en verstuur deze snel naar je vrienden. Je kan een keer op het knopje onder in het scherm drukken om een foto te maken. Als je liever een video maakt, kan je de knop ingedrukt houden.
Als je de foto of video die je net gemaakt hebt wil delen, dan kan dat ook enorm eenvoudig. Zet hem in je story zodat hij voor 24 uur door iedereen in je lijst gezien kan worden. Als je dat liever niet heb, kan je de foto of video versturen naar de mensen waarvan jij wil dat ze deze te zien krijgen.
132783

Filters

Snapchat staat bekend om de filters die je op je gezicht kan gebruiken. De bekendste van alle filters is waarschijnlijk degene waarbij je een hondenneus en oren krijgt. Wanneer je je mond opent, is het als of de hondenfilter over het scherm likt.
Ook zijn er filters voor de stad waar je je in bevindt. Snapchat gebruikt je locatie zodra je daar toestemming tot geeft, en daardoor kan je bij de filmpjes en foto’s die je maakt versturen met een filter van de stad waar jij je in bevindt
132784

Foto's die je verstuurt verdwijnen naar enkele seconden

Sommige gebruikers van Snapchat vinden het misschien soms vervelend, maar wanneer je voor de grap een rare foto van jezelf verstuurt, is het toch wel fijn dat de foto maar enkele seconden te zien is.
Als je wil dat jouw foto langer blijft staan bij de gene waar je je foto naar verstuurd, dan kan je er ook voor kiezen dat er geen tijdslimiet op de foto zit en dus oneindig te zien is. Deze functie is bij een recente Snapchat Update pas uitgebracht.
132786

Bitmoji

Niet alleen de filters zijn een leuke toevoeging aan de app, maar er zijn ook bitmoji's. Bij het woord bitmoji moet je misschien denken aan emojis, maar deze verschillen toch best erg.
Een Bitmoji is een poppetje wat je zelf kan ontwerpen. Het poppetje hoort een beetje op je te lijken. De bitmoji's hebben verschillende stickers die je, ook samen met een andere gebruiker van Snapchat naar elkaar kan sturen. Dit is daarom ook leuk naar elkaar te versturen via snapchat.
132787

De Snap Map

Ook deze feature op Snapchat is sinds kort in een update verschenen op de app. Hierbij kon je zien waar jouw vrienden op Snapchat zijn. De app heeft haar eigen plattegrond van de wereld gemaakt waarbij de bitmojis op de plek staan van waar jouw vrienden zijn.
De locatie van je vrienden klopt niet altijd, aangezien Snapchat de locatie van jou en je vrienden pas update op het moment dat zij gebruik maken van de app. Wanneer je niet gebruik maakt van de app, is jouw bitmoji te zien op de plek waar je voor het laatst op je Snapchat heb gekeken.
132788

De nadelen

Elke app heeft wel zijn nadelen, Snapchat is zeker niet de enige. Je ontkomt er eigenlijk niet aan. Denk dus niet te negatief over de app nadat deze nadelen benoemd zijn.

Foto's die verstuurd zijn kun je niet meer annuleren

Zodra je de mensen heb geselecteerd waarvan je wil dat die jouw snap ontvangen en je op verzenden drukt, is er geen terugweg meer. Vaak is dit niet erg, maar soms dan klik je de verkeerde persoon aan, waarna je op de verzendknop drukt en je snap weg is.
Er is geen mogelijkheid om vanaf daar nog je verzonden snap te annuleren. Er is geen knopje waar op je kan drukken om het te stoppen. Weg is weg, en het is heel jammer wanneer die ene rare foto naar de verkeerde persoon gaat.
132789

De update

Een aantal maanden geleden werd Snapchat geupdate, wat er voor zorgde dat er enorme ophef kwam over de app door de gebruikers. Zij konden de ‘verhalen’ van mensen uit hun vriendenlijst niet meer vinden.
Vrij snel na de update reageerde snapchat met een andere update, waarbij ze er voor zorgde dat de stories van mensen uit jouw vriendenlijst weer te zien zijn. Deze versie van de app is beter dan eerste update van de app, maar nog steeds even goed als dat hij eerst was.
132790

Snapchat verbruikt veel data

Terwijl je foto’s en video’s ontvangt, verbruik je aardig wat data. Als je een snap binnenkrijgt, dan wil je die natuurlijk even snel openen, maar wanneer je dit steeds vaker doet, gaat een groot deel van je beschikbare mb’s uit naar Snapchat
Natuurlijk is dit geen probleem wanneer je onbeperkt internet hebt, maar als je ongeveer 1000 mb’s per maand zit is het nog wel eens opletten met de hoeveelheid mb’s die je spendeert aan Snapchat.
132791

Snapchat verbruikt veel batterij

Als je veel gebruik maakt van Snapchat, dan weet je vast wel hoe snel je batterij leegloopt op het moment dat je veel op Snapchat zit. De app gebruikt nog meer batterij wanneer je op je mobiele data zit in plaats van op Wi-fi.
Wanneer je slecht bereik hebt en het een tijdje duurt om een snap te openen, dan lijkt het als of je batterij door extra veel moeite nog sneller leegloopt dan dat je normaal gebruik maakt van de app.
132796

Screenshots

Het is misschien wel fijn dat de foto’s of video’s maar voor enkele seconden te zien zijn op de ontvanger zijn of haar scherm, maar er kunnen als nog screenshots gemaakt worden.
Dit is natuurlijk vervelend, maar als je degene bent die een screenshot maakt, is het ook vervelend. Snapchat stuurt namelijk meldingen naar de gene waar je eens screenshot van maakt. Zo kun je niet zomaar iets stiekem screenshotten en laten zien aan een vriend of vriendin.

Overtuigd van de Snapchat download?

Ben je benieuwd wie er allemaal nog meer gebruik maakt van Snapchat? Dan zijn hier 50 bekende snapchat celebrities. Als je meer wil leren over Snapchat, dan zijn hier 5 snapchat tips.

Populair Nieuws