Mobiele app TikTok - Is deze app de nieuwe musical.ly?

Article
zaterdag, 24 november 2018 om 10:00
mobiele app tiktok nieuwe musical ly 141569f1578521749
Met maandelijks vijfhonderd miljoen gebruikers en dagelijks honderdvijftig miljoen gebruikers wordt de mobiele app TikTok steeds groter. Ontelbare video’s zijn viral gegaan van niet alleen onbekende gebruikers, maar ook celebrities. TikTok blijft groeien, maar er zijn nog steeds genoeg mensen die zich afvragen: wat is TikTok? Geen zorgen, dat leggen we je in dit artikel haarfijn uit.

Wat is het?

TikTok is een mobiele app waarin gebruikers video’s kunnen opnemen en hier muziek onder kunnen plaatsen. Naast muziek kunnen de gebruikers ook lipsynchronisaties maken en korte video’s bewerken met filters, speciale effecten en stickers. In de app kunnen gebruikers kiezen tussen verschillende nummers uit verschillende muziekgenres.
TikTok is een hybride versie van het sociale media platform musical.ly en ByteDance. De vorige versie van TikTok, ByteDance, kocht eind 2017 het platform musical.ly. In augustus 2018 mengde TikTok zich met musical.ly om een groter platform te creëren, waarmee meer nieuwe gebruikers aangetrokken moesten worden. Alle bestaande informatie en bestaande accounts zitten in de nieuwe, gemixte app die op dit moment bestaat als TikTok.
141570

Voor wie is TikTok bedoeld?

Op het eerste gezicht lijkt TikTok op een app die alleen wordt gebruikt door tieners. Toch wordt de mobiele TikTok app niet alleen gebruikt door tieners, maar ook mensen boven de twintig gebruiken de app. Op de website AppApeLab kun je daar in een statistiek zien dat een groot gedeelte van de gebruikers bestaat uit tieners, maar mensen van alle leeftijden plaatsen video's op de app.
Naast de grote aanwezigheid van tieners, lijkt de app ook veel gebruikt te worden door mannen. Mannen hebben op dit moment een hoger percentage aan gebruikers dan vrouwen. Dit is precies het tegenovergestelde wat werd verwacht van de mobiele TikTok app. Kortom, een hoop verrassende cijfers.
141571

De voordelen

De mobiele TikTok app wordt zo positief ontvangen doordat het makkelijk, snel en nog leuk is ook. Je maakt korte snelle video’s, gooit een nummer eronder wat je leuk vind en je plaatst het online. Zo simpel is het. Nieuwe gebruikers hebben bij het eerste gebruik van de app al snel door hoe alles werkt ondanks de vele mogelijkheden die de app je biedt. Een van deze mogelijkheden is het opfleuren van je video met stickers en filters door slechts één klik.
Dit klinkt saai en simpel, maar om even heel eerlijk te zijn, het is best vermakelijk. Je kan een beetje dansen op toffe nummers (van veel genres) en de video nog makkelijk opfleuren ook. Het is zo gedaan waardoor je niet veel moeite hoeft te doen, wat voor de meeste mensen een groot pluspunt is.
141572

De nadelen

Een nadeel van de app is dat hij uiteindelijk toch saai wordt. Hoe hard dat ook klinkt, het is wel zo. Na veel video’s beginnen alle dansjes op elkaar te lijken, de nummers klinken hetzelfde en de mensen zien er hetzelfde uit in de video’s. In het begin is TikTok een hele vermakelijke app die je zeker zal vermaken, maar geef het een week en je bent er klaar mee. De nummers en de dansjes worden niet alleen saai, maar uiteindelijk ook vervelend.
Je hebt verschillende uitdagingen in de app die viral gaan en dat is leuk, maar na de vijfde persoon die die stomme challenge uitvoert voorbij te zien komen ben je er wel klaar mee. Natuurlijk zijn er ook mensen die de app tof blijven vinden, maar dit zijn er niet zo veel als toen de app net gelanceerd werd.

Wat vind jij van de mobiele app TikTok?

Veel mensen moeten nog leren over de mobiele TikTok app, maar er zijn ook al genoeg mensen die het kennen. Wat vind jij van de app? Gebruik je het zelf? Laat het weten in een reactie hieronder!
Mocht je geen account willen maken in de TikTok app? Dat is oke! Facebook gaat namelijk een soortgelijke feature maken die erg op TikTok lijkt. Weet je niet waar we het over hebben? Lees het dan snel in ons artikel over de TikTok app na-aping van Facebook.
TikTok is niet de enige app die ergernissen oplevert. Ook de Snapchat app bezorgt ons ergernissen en wij hebben de vijf grootste daarvan in een lijstje gestopt, die je in dit artikel over Snapchat ergernissen kunt lezen.

Populair Nieuws