Waarom we met smart zitten te wachten op Game of Thrones seizoen 8

Article
dinsdag, 09 oktober 2018 om 15:33
waarom we met smart zitten te wachten op game of thrones seizoen 8 139975 2
Game of Thrones is een razend populaire serie. In 2015 had de show ongeveer 20,2 miljoen kijkers per aflevering, maar helaas wachten we nu al een lange tijd op het volgende en laatste seizoen 8. Hier zijn de 6 redenen waarom we met smart wachten op Game of Thrones seizoen 8.
Dit artikel kan spoilers bevatten, als je deze serie nog niet hebt gezien en nog geen openbaringen van de serie wilt weten kun je beter niet verder lezen.

We zijn gehecht geraakt aan de personages

Als je alle seizoenen van Game of Thrones hebt gekeken, kan het niet anders dan dat je gehecht bent geraakt aan in ieder geval één of meerdere personages. Het belangrijkste aan de serie gaat natuurlijk om de troon en wie daarop zal zitten, we hebben allemaal iemand in ons hoofd die daar het meeste recht op heeft.
Of je nou verliefd bent geworden op de mooie, krachtige Daenerys Targaryen, iets te hard gelachen hebt om Tyrion Lannister, Jon Snow ontzettend cool vindt of nog een ander personage hebt gevonden dat volgens jou op de troon zou moeten zitten. We zullen niet weten wie de plek inneemt totdat het laatste seizoen is uitgekomen.
Ook zijn we ontzettend benieuwd wie deze oorlog zal gaan overleven en of er überhaupt nog land zal zijn om over te regeren als de white walkers de muur hebben gepasseerd. Game of Thrones is altijd al los geweest met het vermoorden van belangrijke en geliefde personages, dus het is altijd weer nagelbijten tot Game of Thrones seizoen 8 over is.
139976 1

De draken

Het is geen mogelijkheid om niet verliefd te zijn op de draken in Game of Thrones. De visuele effecten die zijn gebruikt werken fantastisch en geven ons een episch en ontzettend mooi beeld. In seizoen 7 hebben we een fantastische scène gezien met de draken bij de Battle of the Goldroad.
Ook hebben we moeten zien hoe de Night King een van de draken heeft gestrikt voor het leger van de white walkers. Het laatste wat we daarvan hebben kunnen zien is dat Viserion de muur stuk maakte, zodat de white walkers naar het zuiden konden marcheren.
We zijn natuurlijk ontzettend benieuwd hoe dat gaat aflopen. Een gevecht tussen een leger en draken is al spannend, maar een strijd tussen draken zal nog intenser worden als deze in seizoen 8 voor zal komen. De kans is natuurlijk groot, aangezien Viserion nu aan de andere kant van de strijd staat als Drogon en Rhaegal. We zullen het zien in Game of Thrones seizoen 8.
139978 2

Drama, drama en nog eens drama

We zijn fan van de drama in Game of Thrones. Het is namelijk ook dramatisch wat er allemaal gebeurt. Aangezien seizoen 7 eindigde met een van de grootste, dramatische twists van de serie zijn we heel benieuwd wat er daarna zal gebeuren. Daenerys en Jon blijken namelijk familie te zijn.
Dit wordt uitgelegd door Bran en terwijl hij dit uitlegt kunnen wij als kijker zien dat de twee iets closer zijn dan je verwacht bij familie. Game of Thrones is van het begin af aan al niet vies geweest van incest, maar dit is toch een twist die een hoop drama op zal moeten leveren. Wij kijken er in ieder geval naar uit.
Drama tussen de twee Stark zusjes zullen we misschien wat minder zien, aangezien ze in de laatste aflevering van seizoen 7 onverwachts Littlefinger hebben geëxecuteerd. Een andere familieband is nog wel stukgelopen, Jaime heeft namelijk eindelijk de benen genomen van zijn psychopatische zus en minnares Cersei. Er zal vast weer een hoop drama voorkomen in het achtste seizoen van Game of Thrones.
139979 1

Onze haat/liefde verhoudingen

In Game of Thrones kunnen we het haten om van iemand te houden en we kunnen ervan houden om iemand te haten. De meest vervelende personages hebben alsnog een hoop invloed op de serie en wetende hoe Game of Thrones is zullen bepaalde personages in seizoen 8 ook gewoon aan hun einde komen, of in ieder geval flink gepijnigd zal worden.
Dat is het meest bevredigende wat er in de serie kan gebeuren. Iedereen vond het heerlijk om te zien dat Joffrey een mep in zijn gezicht kreeg en iedereen was zeer tevreden over de scène waarin hij pijnlijk aan zijn einde kwam. Het enige jammere aan zijn dood was dat we niet nog een keer konden zien hoe Tyrion hem een klap gaf.
Gehate personages kunnen ontzettend interessant zijn, bijvoorbeeld het psychopatische van Ramsay Bolton, het sneaky gedrag van Littlefinger en de roekeloze interesses van Qyburn. De gevoelens die wij hebben bij de personages maken dat de serie ons zo vasthoudt, omdat we willen zien waar ze eindigen. Dat kunnen we pas zien in Game of Thrones seizoen 8.
139981 1

De Game of Thrones wereld

Game of Thrones neemt ons elk seizoen weer mee naar de middeleeuwse fantasiewereld die zij hebben gecreëerd. We zijn verliefd geworden op deze wereld en erin geïnvesteerd geraakt. Er is magie maar niet op een overheersende manier. Het is daardoor niet storend dat het aanwezig is voor de mensen die magie in series niet leuk vinden.
Ook de gigantische beesten die aanwezig zijn hebben ons verliefd gemaakt op de serie. Er zijn reuzen, draken, mammoeten en direwolves. Ook hebben we natuurlijk de white walkers, eigenlijk een soort zombies maar in deze serie worden de zombies opgeroepen door een eeuwenoude Night King.
Niet te vergeten dat er ook letterlijk een hele nieuwe wereld is gemaakt, compleet met kaart, dorpen, steden, continenten, seizoenen en verschillende klimaten. We kunnen er niets anders over zeggen dan dat dit indrukwekkend gemaakt is.
139983 2

Wat een rust

Game of Thrones zit vol met sensatie. Je kunt het omschrijven als een politieke moorddrama met een seksuele tint. Dit kan heel intens zijn om naar te kijken, daarbij is het af en toe fijn om een rustig stukje tussendoor te hebben. We horen weinig mensen praten over Sam Tarly, wie zich eigenlijk al heel lang in de serie bevindt en ook een belangrijk personage is.
Sam is een personage dat veel in de boeken duikt en daardoor, ondanks zijn omvang, niet erg opvalt. Terwijl hij de eerste man op de wereld is die een white walker wist te vermoorden. Ook was hij degene die het aandurfde om de gewaagde operatie te doen op Jorah Mormont, die besmet was met greyscale en vervolgens dus genezen was door Sam. Arme Sam wordt helaas niet vaak beloond voor zijn daden, maar wij erkennen ze wel!
De scènes met Bran zijn ook vaak rustig, maar we zijn daar toch minder fan van. Sam heeft meer waardering nodig in de serie en dat is precies wat wij nu dus even doen. Het is soms fijn om een adempauze tussen alle seks, vecht en actiescènes door. Dankjewel Sam!

Game of Thrones seizoen 8

We hebben veel verwachtingen en vragen over Game of Thrones seizoen 8. We zitten in ieder geval met smart te wachten en tot die tijd kan het ook heel leuk zijn om theorieën te bedenken over het achtste seizoen van Game of Thrones.

Populair Nieuws