Anno 2019 worden de nieuwste
high-end smartphones samen uitgebracht met bijpassende draadloze oortjes. Apple heeft zijn
Airpods, Samsung zijn Galaxy Buds en
OnePlus heeft de OnePlus Bullets Wireless. Tijdens de presentatie van de gloednieuwe OnePlus 7 en
OnePlus 7 Pro werden daarnaast de OnePlus Bullets Wireless 2 getoond, maar hoe scoren deze oortjes vergeleken met zijn concurrenten? Lees het in deze review van de OnePlus Bullets Wireless 2!
Het grootste verschil tussen de Bullets Wireless 2 en andere draadloze oortjes als de Galaxy Buds en Airpods is dat de Bullets geen ‘echte’ draadloze oortjes zijn. Ze zijn namelijk bevestigd aan een nekband. Hoewel de oortjes niet vastzitten aan je smartphone is er nog steeds een draad aanwezig die de twee oortjes met elkaar verbindt. Dit draad kan door middel van een band in je nek worden gelegd zodat de draadjes langs je gezicht hangen.
De Bullets 2 zijn waarschijnlijk niet volledig draadloos vanwege de lagere prijs. De oortjes zijn met een prijs van 100 euro aanzienlijk goedkoper dan de 180 euro kostende
Airpods, het zijn wel nog steeds prijzige oortjes. Maar dat terzijde, verwacht dus geen volledige draadloze oortjes als je de Bullets 2 aanschaft. De nekband is niet optioneel.
Wat zit er allemaal in de doos?
Laten we deze review beginnen met het gene wat je als allereerste ziet wanneer je de OnePlus Bullets Wireless 2 hebt gekocht: het doosje. Wanneer je het rood-witte doosje opent kom je als eerste de handleiding tegen die je op duidelijke manier alle informatie over het gebruik van het product geeft. Als je het doosje verder open klapt komen de de oortjes zelf tevoorschijn.
Bij de oortjes wordt een handig, roodkleurig hoesje geleverd waarin je ze kunt opbergen. Verder zit in de doos een USB-A naar USB-C kabeltje voor het opladen en meerdere dopjes in verschillende maten waarmee je de dopjes die standaard op de oortjes bevestigd zijn kunt vervangen.
Het rode, silicone hoesje waar je de Bullets 2 in kunt opbergen zorgt ervoor dat je oortjes altijd veilig mee kan nemen in je tas of broekzak. Het is soms nog een flinke worstelpartij om de oortjes in het hoesje te krijgen, maar als je het een paar keer gedaan hebt gaat het vrij gemakkelijk. Een nadeel is wel dat de magnetische oortjes soms van elkaar losschieten in het hoesje waardoor ze aan gaan zonder dat je het doorhebt. Al kom je hier niet snel genoeg achter gaat de accu leeg dus let goed op bij het gebruik van het hoesje.
Helder geluid van hoge kwaliteit
De Wireless Bullets 2 klinken waanzinnig. Bij het luisteren naar verschillende soorten muziek en het bekijken van films is te merken dat OnePlus ervoor heeft gezorgd dat de oortjes een helder geluid hebben met daarnaast een redelijke bas. Daarnaast blijven de oortjes goed klinken, hoe hard je ze ook zet. Over het volume gesproken, zelfs als de volumebalk maar voor 20% gevuld is klinken de Bullets 2 al vrij hard.
De draadloze Bluetooth verbinding is geen hinder voor het geluid. Er zijn geen haperingen of storingen te merken bij het afspelen van muziek en het snel wisselen tussen nummers. De Bluetooth verbinding is zelfs zo sterk dat de oortjes zonder problemen muziek afspelen terwijl de mobiel waar ze mee in verbinding stonden twee verdiepingen hoger op zolder ligt.
Het veranderen van het volume en pauzeren gaat gemakkelijk via de bedieningsknop. Het voordeel van draadloze oordopjes met een nekband is dat er evengoed nog een een mogelijk is voor zo’n bedieningsknop. Wanneer je de oortjes in hebt, hangt het bedieningspaneeltje aan de linkerzijde van je hoofd. De drie knoppen (volume hoger/lager en pauzeren) werken prima en zijn goed te gebruiken.
Perfect voor langdurig gebruik
Het nadeel van draadloze oortjes is dat ze niet eindeloos gebruikt kunnen worden en afhankelijk zijn van de accu. Toch houden de OnePlus Bullets Wireless 2 het aardig lang vol. Dit laat zien dat de nekband die de oortjes semi-draadloos maken niet alleen maar nadelen heeft. Door dit draadje is er namelijk meer ruimte voor een grotere batterij.
De oortjes zijn gemakkelijk op te laden met een kort USB-A naar USB-C kabeltje. De ingang voor dit draadje bevindt zich bij de oortjes op een tussenstukje in het draad. Vanwege de Warp Charging-technieken waren de oortjes zeer snel opgeladen en volgens
OnePlus kan een volle accu zo’n 14 uur mee. Het is niet zeker of dit echt precies klopt, maar de oortjes gingen tijdens het dagelijkse gebruik verrassend lang mee.
OnePlus Bullets Wireless 2 Review - Goed geluid voor een redelijke prijs
De voornaamste redenen om de OnePlus Bullets Wireless 2 aan te schaffen zijn het hoogwaardige geluid en de lange accuduur. Met een nog redelijk betaalbare prijs van 100 euro zijn ze goedkoper dan de concurrenten, maar deze lagere prijs heeft zijn gevolgen. Zo zijn de oortjes geen ‘echte’ draadloze oortjes vanwege het altijd aanwezige draad en zijn ze daarnaast niet waterdicht. De nekband is comfortabel maar je blijft hem voelen. Wil je volledig los zijn van draden en dit soort bandjes dan zijn de Wireless Bullets 2 niet voor jou. Draadloze oortjes worden vaak gekocht voor sportieve activiteiten als hardlopen. Tijdens het rennen stuitert dit bandje alle kanten op en dit gaat irriteren.
Over het comfort van de oordopjes zelf zijn vooral positieve dingen te zeggen. Ze zitten lekker in het oor en zijn volledig geluidsdicht. De in-ear oordopjes blijven daarentegen wel iets persoonlijks. Als je altijd earbuds hebt gebruikt moet je hier aan wennen. Kortom, vindt je het niet erg dat de oortjes semi-draadloze in-ear oordopjes zijn en wil je geen gigantisch bedrag neerleggen? Dan haal je met de OnePlus Bullets Wireless 2 oortjes in huis die je oren laten genieten van hoogwaardig geluid.
Cijfer: 7.5