Help, Ninjago City wordt geteisterd! Wat nu? Dit is de rode draad van het verhaal van The
LEGO Ninjago Movie, die in de bioscoop draait én waar een game van is. In deze
LEGO Ninjago Movie Video Game review lees je alles over de avonturen van onze ninja’s!
Zodra je
LEGO Ninjago Movie Video game opstart, kruip je eerst in de 'dappere' schoenen van de Lloyd. Voor hij het kwaad kan gaan overmeesteren, is het taak dat zijn karateskills eerst op een goed niveau zijn. Want hé, je bent niet zomaar de eerste de beste
karate kid! De oude grijsaard Wu is zijn sensei en middels een tutorial leer je de kneepjes van het vak. Niet dat je dat per se nodig hebt, want LEGO-games zijn nooit moeilijk, gezien de serie door vrijwel elk kind ook gespeeld moet kunnen worden.
Een kind kan de was doen
Toch is zo’n tutorial niet verkeerd, aangezien je meer kan doen dan een aanval. En later zul je bovendien merken als je vijanden bevecht dat het er alle schijn van heeft dat je vijanden jouw vechtstijl herkennen. Dus dan is het handig om wat in bewegingen af te wisselen. Volg je ons advies al? Ondanks dat de LEGO Ninjago Movie Video Game een kinderspel is: luister goed naar je sensei!
En daarna ga je op avontuur om uiteindelijk in veertien hoofdstukken (+ epiloog) Lord Garmadon te verslaan, die New Ninjago City in zijn greep houdt. Overigens ben je niet alleen als Lloyd op avontuur, want net zoals met andere LEGO games speel je gaandeweg allemaal personages vrij die allemaal hun unieke vaardigheden hebben, waarmee je (kleine) puzzels moet oplossen. Zo zijn de helden Kai en Cole van de partij, maar nog veel meer bekenden. De kenners weten het, dit is immers niet de eerste LEGO Ninjago game!
Fris en divers
Wat tof is aan de veertien hoofdstukken die je speelt, is dat de omgevingen erg verschillend zijn. Je hebt nooit het gevoel hetzelfde te doen en dat is fijn. Daarnaast is de afwisseling in gameplay ook voldoende. De LEGO Ninjago Movie Video Game levert een balans in vechten, klimmen, klauteren en puzzels oplossen. Al zijn deze laatste puzzels minder uitdagend dan bijvoorbeeld het geval was in
LEGO Harry Potter. Het blijft uiterst eenvoudig, vergelijkbaar met de PS Vita games van Ninjago, waardoor deze LEGO-titel nog méér op de kleintjes gericht lijkt te zijn dan de andere LEGO-games. Over het algemeen hebben de LEGO-filmseries iets meer om het lijf.
Nu gaat het niet verder dan het juiste poppetje kiezen voor een move. Terwijl je in LEGO Harry Potter bijvoorbeeld nog complete onderdelen moest vinden om een toverdrankje te maken. Het houdt in dat je door die veertien levels heen vliegt. Na zo’n zes á zeven uur ben je wel klaar. Dat de game zich meer richt op kinderen merk je ook door een blauwe markering die non-stop aangeeft waar je heen moet. Niet dat het erg is overigens, maar voor een volwassene mag dit wel uit staan. Je wordt soms net even teveel bij het handje genomen.
Even laden a.u.b.
Al is dat niet zo erg. Ergerlijk en het grootste frustratiepunt van de game zijn de lange laadtijden én de audio die geregeld uit valt op de Switch-versie. Geen idee hoe dit is bij de overige versies van de game, maar op de Switch is de audio zeker drie keer weggevallen. Een doodsteek, want het haalt je uit de flow en het verhaal als je aan het spelen bent. Dit gebeurt in de cutscenes en het is te hopen dat dit gepatcht gaat worden.
Want juist de Switchversie, als alles op orde is, is eigenlijk het leukst. Zo speelden wij de eerste negen levels thuis op een groot scherm (50 inch), om vervolgens in de trein de rest af te maken. Hoe cool is dat? Wat je ervoor moet inleveren is dat je geen trophies en achievements vrijspeelt en daarmee vervalt een stukje replayvalue van de game. Maar het is een genot om overal de game te kunnen spelen! En het spel ziet ook nog eens mooi uit, zowel op het kleine, als op het grote scherm. Natuurlijk is de co-op net zoals de andere LEGO games ook van de partij (enkel offline).
Speel dat, want je zult merken dat als je de game apart speelt je soms tegen kleine puzzels aanloopt waarbij de game eigenlijk niet rekent op één persoon. Eigenlijk heeft de LEGO-franchise het al jaren: je moet precies op een plek staan en zodra je één centimeter verkeerd staat, word je soms niet herkend, waardoor een puzzel niet goed gaat. Dat gebeurt nu ook. Af en toe moet je met twee poppetjes iets samendoen en dan moet je in je eentje even pielen om dat voor elkaar te krijgen, terwijl dat met twee man in één keer goed gegaan zou zijn.
LEGO Ninjago Movie Video Game Review - LEGO voor iedereen
Al met al is de LEGO Ninjago Movie Video Game niet perfect, maar wel erg vermakelijk. De kracht zit hem vooral in leuke stukjes gameplay en humoristische stukken. Elke LEGO-fanaat vindt dit leuk, dat kan niet anders. Het is alleen zo jammer dat de Switchversie het soms laat afweten met de audio. Want anders had de game zeker een extra puntje verdiend! Desondanks raden we nog steeds de Switchversie aan, zodat je naar hartelust overal met LEGO kan spelen. Daar ben je nooit te oud voor!
Cijfer: 7