Er gaan al een tijdje veel geruchten over een peperdure nieuwe
LEGO Death Star. Nu is naar verluidt ook de grootte van de set bekend en die is opvallend te noemen.
LEGO en
Star Wars werken al een lange tijd samen en door de jaren heen hebben verschillende iconische sets een nieuwe versie gekregen. Zo zijn er bijvoorbeeld al verschillende versies verschenen van de Millennium Falcon, evenals andere grote ruimteschepen uit de franchise.
Naar verluidt is de legendarische Death Star het volgende ‘ruimteschip’ dat die behandeling krijgt van LEGO. En als we de geruchten mogen geloven, dan liegt het prijskaartje er niet om. De vermeende nieuwe Death Star zou namelijk maar liefst 999,99 dollar. Een LEGO
Star Wars-set is niet eerder voorbij de 900 euro gegaan en praktisch 1000 euro zou een unicum zijn voor de samenwerking.
Het zou met dat prijskaartje niet alleen de duurste Star Wars-set zijn van LEGO, maar simpelweg de duurste set ooit van het Deense speelgoedmerk. Opvallend genoeg zijn er nu alleen geruchten dat het niet de grootste set aller tijden wordt van LEGO.
De doorgaans goed ingelichte leaker
Clay Bricks meldt namelijk dat de nieuwe Death Star 9021 steentjes groot is. Een flinke set, maar het moet wel
drie andere sets voor zich scharen als het gaat om de hoeveelheid steentjes in de doos. De LEGO Art World Map, LEGO Eiffeltoren en LEGO Titanic zijn stuk voor stuk groter.
LEGO steentjes staan niet gelijk aan prijs
In het verleden hebben fans geklaagd over de hoeveelheid steentjes van een set ten opzichte van de prijs. Zo worden er bijvoorbeeld ook rekensommen gemaakt, voor hoeveel cent er per steentje moet worden betaald. LEGO berekent alleen niet de prijs van een set op basis van de steentjes.
Dat is ook niet heel verrassend. Het ene LEGO-steentje is het andere namelijk niet. Een groot onderdeel kost bijvoorbeeld meer materiaal, terwijl een uniek steentje weer relatief veel kost als het aankomt op het ontwikkelen van de mold voor dat steentje. Het is dus goed mogelijk dat de nieuwe LEGO Death Star grotere steentjes kent dan de andere sets of unieke steentjes die we niet vaak of zelfs helemaal niet eerder hebben gezien.