Langverwachte game komt om deze reden nog later

News
donderdag, 13 juni 2024 om 10:00
sands of time remake
Het is een goed jaar om Prince of Persia-fan te zijn. Na een lange tijd radiostilte zijn er twee nieuwe games en is de Sands of Time-remake opnieuw onthuld. Die laat nog wel even op zich wachten en Ubisoft legt nu uit hoe dat zit.
Het is alweer vier jaar geleden dat de remake van Prince of Persia: The Sands of Time werd aangekondigd. Eigenlijk had de game zelfs al lang en breed uit moeten zijn, maar op zeker moment verdween hij van de radar. In de Ubisoft Forward-presentatie van eerder deze week werd hij alleen opnieuw bevestigd, maar met een verwachte release in 2026.
Prince Of Persia: The Lost Crown - PS5 Image
Prince Of Persia: The Lost Crown - PS5
EUR33.1937.99
Op voorraad
Koop op bol.
Dat is misschien iets langer dan veel fans hadden gehoopt van een game die al een paar jaar in ontwikkeling is. Creative director Bio Jade Adam Granger zegt in een interview op de website van Ubisoft dat dat is omdat er iets veranderd is in de game industrie. “Het landschap rondom remakes is flink geëvolueerd sinds het begin van de remake van Sands of Time”, zo zegt de ontwikkelaar.
Een aantal andere remakes hebben een nieuwe standaard gezet sinds de Sands of Time-remake is aangekondigd. Vandaar dat Ubisoft op zeker moment heel veel heeft veranderd aan hoe de game in elkaar zit, bijvoorbeeld op het gebied van de besturing. Hoewel er bepaalde dingen zijn die bij remakes iets sneller gaan, is het maken van een remake volgens Granger niet heel veel anders of makkelijker dan het maken van een nieuwe game.

Sands of Time-remake ook van ontwikkelaar gewisseld

Wat hier niet genoemd wordt, is dat een deel van de tijd dat er aan de Sands of Time Remake is gewerkt, waarschijnlijk min of meer verloren is gegaan. Momenteel is de game in ontwikkeling bij Ubisoft Montreal. Maar die studio heeft het project pas onder zijn hoede sinds 2022, twee jaar nadat de game werd onthuld.
Dat doet, samen met de opmerkingen van Granger, vermoeden dat de ontwikkeling op dat moment ongeveer opnieuw is begonnen. Daarmee zou de huidige versie van de remake nu nog maar twee jaar in ontwikkeling zijn. Een release in 2026 is dan niet bijzonder laat.