Hoe meer we van sciencefictiongame
No Man’s Sky zien, hoe enthousiaster we erover worden. Het spel is gigantisch en belooft een heleboel speelervaringen, van planeten ontdekken tot gevechten met kolossale ruimteschepen aan toe. In deze top 5 hebben we de meest verrassende
No Man's Sky feiten verzameld.
No Man’s Sky is voorlopig nog niet
verkrijgbaar (de PlayStation 4- en PC-game heeft nog geen releasedatum), maar op basis van wat we hebben gezien kunnen we de game in drie woorden omschrijven: groot, gedetailleerd en gevarieerd. In het universum van No Man’s Sky bevinden zich talloze planeten, elk met hun eigen kenmerken.
Ook tussen de planeten is genoeg te doen. Zo zijn er ruimtestations waar je handel kunt drijven en vliegen grote vrachtschepen af en aan om hun kostbare goederen door het heelal te vervoeren. Het maken van zo’n game is niet eenvoudig, dus sommige No Man’s Sky feiten zullen je versteld doen staan. Welke, dat lees je hier!
5. Het ontwikkelteam is klein
No Man’s Sky is een game met een enorme hoeveelheid content (hoe groot de game is, lees je verderop in dit artikel), dus je zou verwachten dat ontwikkelaar
Hello Games een uitgebreid team aan het spel laat werken. Niets is minder waar: alles wat getoond werd tijdens de aankondiging van het spel, was het werk van vier personen.
Hello Games heeft laten weten dat het team inmiddels is uitgegroeid tot een groep van dertien personen. Vergeleken met het oorspronkelijke team is dat een behoorlijke toename, maar dertien spellenmakers is nog altijd vrij weinig vergeleken met andere ontwikkelteams. Helemaal als het gaat om teams die aan grote titels werken.
4. Er is een centrale database
In No Man’s Sky is een belangrijk onderdeel van de gameplay het ontdekken van nieuwe planeten en onbekende wezens. Wanneer je zo'n ontdekking maakt, kun je deze uploaden naar de Atlas. De Atlas is de centrale database van No Man's Sky waarin alle informatie die spelers hebben verzameld opgeslagen wordt.
Ben je de eerste die op een onbekende planeet landt of een bepaalde diersoort scant en deze gegevens vervolgens uploadt, dan zal de Atlas je voortaan vermelden als ontdekker van de planeet of het dier. Daarnaast kun je je ontdekking ook zelf een naam te geven. Geen obscene, want de game maakt gebruik van filters!
3. Dierengeluiden zijn uniek
Niet alle planeten in de game zijn bewoond, maar je zult hoe dan ook een hoop dieren tegenkomen. Hier is te zien hoeveel aandacht Hello Games aan details besteedt: diersoorten hebben unieke kenmerken, zoals hun kleur en hun manier van bewegen. Maar het meest opvallende is toch wel de geluiden die ze maken.
De ontwikkelaar heeft namelijk software gemaakt die dierengeluiden genereert op basis van de vorm en grootte van een dier. Verschillende diersoorten zullen dus verschillend klinken, maar een groter dier zal dus ook anders klinken dan een kleiner dier dat tot dezelfde soort behoort. Dat maakt No Man’s Sky een stuk realistischer.
2. Hello Games gebruikt bots
Het universum van No Man’s Sky is zo uitgebreid dat Hello Games bots inzet om verschillende planeten in kaart te brengen. Denk daar maar eens over na: het spel is blijkbaar dusdanig groot dat zelfs de ontwikkelaar niet precies weet wat er allemaal inzit. De bots maken daarom korte filmpjes van planeten die ze bezoeken.
Op die manier kan Hello Games een idee krijgen van wat er op die planeten allemaal te zien en te doen is. Uit het gebruik van bots blijkt dat zelfs het team dat de game gemaakt heeft, nog lang niet alles in No Man’s Sky heeft gezien. We kunnen er dus vanuit gaan dat, wanneer het spel in de winkels ligt, er nog genoeg te ontdekken valt.
1. Er zijn letterlijk biljarden planeten
We hebben het al een paar keer gezegd, maar No Man’s Sky is gigantisch wat betreft omvang. ‘Groot’ is een understatement: het universum in de game is bijna oneindig. Niet helemaal, want er zit wel degelijk een vast aantal planeten in het spel. Dat zijn er alleen zoveel dat één persoon ze nooit allemaal kan bezoeken.
Dus, hoeveel planeten zitten er in No Man’s Sky? Biljarden, of om iets preciezer te zijn: bijna 18,5 triljoen. Om dat even in perspectief te plaatsen: dat is een 18 met een 5 en niet minder dan zeventien nullen erachter. Elke planeet in No Man’s Sky één seconde bezoeken, zou je volgens Hello Games 585 miljard (!) jaar kosten.
Kijken jullie uit naar No Man’s Sky? Bekijk dan ook de
screenshots die we hebben verzameld!