Een
PS4 controller kopen kan erg lastig zijn. Het is makkelijk om talloze uren op de
PlayStation 4 te gamen, maar dan moet je apparatuur natuurlijk wel lekker aanvoelen. Veel mensen vinden de standaard
DualShock controller niet voldoende of hebben liever een goedkopere variant. In deze special zetten we andere PS4 controllers op een rij.
De
Sony DualShock 4 controller is de PS4 controller die (meestal)
standaard bij je PlayStation 4 wordt geleverd. Voor veel mensen is het een uitstekende controller om mee te starten, maar sommige spelers hebben liever een andere of tweede controller. Gelukkig zijn er voldoende andere varianten en wij zetten daarom vijf alternatieven op een rij.
5. Nacon Revolution Pro PS4 Controller
De eerste PS4 Controller die in deze special aan bod komt, is de
Nacon Revolution Pro. Deze controller heeft een heel ander formaat dan de standaard DualShock controller. De Nacon Revolution Pro is namelijk een stuk groter en lijkt daardoor veel op de Xbox One controller. Desalniettemin zorgt deze grootte ervoor dat dit een prima alternatief is voor mensen die juist een wat stevigere en grotere controller willen.
De Nacon Revolution Pro is vooral gericht op de competitieve gamers, maar als casual gamer is deze controller ook perfect te gebruiken. De Nacon Revolution biedt onder andere de mogelijkheid om nieuwe knoppen te gebruiken die je zelf kunt programmeren. Stel je dus voor dat je een extra knop wilt gebruiken om bijvoorbeeld te schakelen in racegames, dan kun je dit zelf instellen.
Dit is een tof kenmerk van de Nacon Revolution Pro. Je kunt namelijk (bijna) alles op de controller naar jouw wensen aanpassen. Hierbij moet je denken aan het gewicht, de trilfuncties en de gevoeligheid van de triggers. Hierdoor is voor iedere gamer wel een balans te vinden die perfect op zijn of haar wensen aansluit.
De Nacon Revolution Pro biedt veel nieuwe functies ten opzichte van de standaard controller. Dit is ook terug te zien in de prijs, de Nacon Revolution Pro kost namelijk
110 euro. Onze ervaring met de controller lees je in de
Nacon Revolution Pro review.
4. Dragon War Shock 4 PS4 Controller
De
Dragon War Shock 4 is geen officiële PS4 controller, maar wel een prima alternatief voor de mensen die geen 60 euro voor een controller neer willen leggen. De Dragon War Shock 4 heeft een strak design van goede kwaliteit en ligt, voor een prijs van
40 euro, heerlijk in de hand.
Speciaal aan de Dragon War Shock 4 is dat de controller joysticks bevat die over veel grip beschikken. Hierdoor verschuiven je vingers nauwelijks en heb je dus meer controle tijdens het gamen. Daarnaast beschikt de Dragon War Shock 4 over gevoelige triggers, die ervoor zorgen dat je makkelijk kunt bepalen hoe ver je de triggers in wilt drukken.
De joysticks zorgen ervoor dat de Dragon War Shock 4 ideaal is voor shooters, terwijl juist de gevoelige triggers goed zijn voor een top ervaring tijdens het racen. De controller is dus voor meerdere games een prima alternatief.
De controller kost 40 euro en dat is een goede prijs voor diegene die niet veel wil betalen. De Dragon War Shock 4 heeft daarentegen geen touchpad en geen ingang voor een koptelefoon, maar biedt verder een krachtig product voor een prima prijs.
3. Under Control PS4 controller
Een ander alternatief voor een controller is de
Under Control PS4 controller. Deze controller lijkt erg veel op de standaard DualShock controller, maar is niet officieel van PlayStation. Deze controller is wel voor een goedkopere prijs te verkrijgen en biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding.
Het is een controller die doet wat je van een controller van die prijs kunt verwachten. Hij kost namelijk
39,99 euro en is voorzien van alle ‘standaard’ knoppen. Daarnaast beschikt de controller over een
touchpad en schijnt er zelfs een licht aan de achterzijde.
Verder heeft de controller geen extra functies of knoppen, de Under Control controller is niet heel speciaal en is daarom ook niet gericht op de fanatieke gamer. De Under Control PS4 controller is meer geschikt voor de spelers die af en toe zin hebben om een game te spelen en die de controller niet zo belangrijk vinden. Ook is de Under Control een prima controller om als reserve te gebruiken, zodat wanneer een kennis langskomt je deze als tweede controller kunt gebruiken.
2. Scuf 4PS Controller
De
Scuf 4PS Controller is, net zoals de
Nacon Revolution Pro, een controller die gericht is op de competitieve kant van gamen. Deze controller is gericht op de mensen die een professionele controller willen, maar die het design van de standaard Sony DualShock ook ideaal vinden. De Scuf 4PS heeft namelijk vrijwel hetzelfde formaat als de standaard PS4 controller, maar biedt verschillende functies om competitief aan de slag te gaan.
Zo beschikt de controller over twee pedalen aan de achterkant, die je kunt gebruiken tijdens het gamen. Daarnaast heeft de controller twee stukken met grip op de achterkant, waardoor de controller fijn en strak in de hand moet liggen, zonder dat deze uit je handen glijdt. De Scuf 4PS controller is geen officiële PS4 controller.
De Scuf 4PS controller is echt gericht op de mensen die veel met controllers bezig zijn en die het optimale uit gamen willen halen. De extra knoppen en grip zorgen namelijk al snel dat het prijskaartje van een PS4 controller omhoog gaat, zo is de standaard Scuf 4PS Controller te koop voor
139,95 euro. Deze controller kun je nog volledig naar je wensen aanpassen door de kleuren te veranderen of door bepaalde features toe te voegen, maar dan wordt de controller wel duurder.
Het is wellicht een flink bedrag, maar voor professionele gamers is dit zeker te overwegen door de meerdere functies die de controller met zich meebrengt.
1. Razer Raiju Pro PS4 Controller
Tot slot behandelen we in deze special de
Razer Raiju Pro Controller. Dit is, net zoals de Nacon Revolution Pro, een
officiële PS4 controller die ontwikkeld is door een ander bedrijf dan Sony zelf. Ook de Razer Raiju Pro controller is gericht op competitieve gamers die alles uit hun apparatuur willen halen.
De Razer Raiju Pro beschikt over vier knoppen die volledig programmeerbaar zijn. Je kunt dus zelf bepalen wat voor functie je deze knoppen geeft. Er bevinden zich twee van deze knoppen als verwijderbare ‘triggers’ op de bovenkant van de controller en aan de achterzijde bevinden zich de andere twee knoppen. De Razer Raiju Pro heeft aan de onderkant van de controller een control panel, waarmee je snel tijdens het gamen je microfoon kunt dempen, het geluid kunt aanpassen of van profiel kunt wisselen.
Net zoals de andere Pro controllers in deze special, is ook de Razer Raiju Pro gericht op een optimale grip. De joysticks zijn voorzien van een speciale rubberen stof, die ervoor zorgt dat je vingers goed op de controller blijven zitten. Ook aan de achterzijde zit een speciale stof, waardoor de controller beter in je hand blijft liggen.
De Razer Raiju Pro biedt ook mogelijkheden voor de
triggers, zoals een speciale
trigger waarmee je bijvoorbeeld sneller in een game kunt schieten, of juist een
trigger die erg gevoelig is waardoor je goed kunt bepalen hoe ver je deze in wilt drukken. Om van al deze nieuwe functies te genieten moet je wel een bedrag van bijna
170 euro neerleggen.