Vijf toffe ONRUSH features op een rij

Article
dinsdag, 27 maart 2018 om 10:32
xgn google image
Het duurt nog even voordat ONRUSH, de nieuwe arcaderacer van CodeMasters, uitkomt op 5 juni. In deze special bespreken we vijf toffe ONRUSH features die ons zijn opgevallen tijdens de speelsessie met de game.
Afgelopen week gingen we naar Londen voor een hands-on met ONRUSH. Hierbij kregen we ook de kans om een interview te houden met Paul Rustchynsky, de game director van ONRUSH. In deze special geven we een overzicht van vijf ONRUSH features die jullie kunnen verwachten.

5. Verschillende voertuigen

In ONRUSH krijg je de keuze uit acht verschillende voertuigen om mee te racen. De type voertuigen verschillen van een motor tot een pick-up truck en alles daartussen zoals bijvoorbeeld een buggy. De verschillen tussen de voertuigen zijn meer dan alleen het uiterlijk. Ze hebben namelijk elk unieke eigenschappen.
Als eerste hebben alle voertuigen verschillende ultimates, die RUSH wordt genoemd. Deze kan ingezet worden als het balkje van de RUSH volledig vol is. Je moet dus als team tactisch voertuigen kiezen om de beschikking te hebben over de juiste RUSH op het juiste moment.
Verder verschilt het per klasse op welke manier je extra RUSH en boost krijgt. Zo krijg je als zware Enforcer een RUSH bonus wanneer je jouw tegenstanders uitschakelt. De Enforcer beloont risico’s enorm, terwijl bij andere klassen je sneller RUSH verdient met een andere speelstijl. Meer over RUSH en boost lees je verder in deze special.
De handeling per voertuig verschilt ook. Zo zal je merken dat sommige voertuigen meer grip hebben in de bochten dan andere. Ook ben je kwetsbaarder op een motor dan wanneer je in een zware auto zit.
Game director Paul Rustchynsky legt uit:
128193

4. Boost en RUSH

We hadden het er al eerder over in de lijst met ONRUSH features: boost en de bijbehorende RUSH. In ONRUSH heb je de beschikking over een boost-knop. Wanneer je op deze knop drukt, krijg je een stoot extra snelheid die je voor meerdere doeleinden kunt inzetten.
Zo is boost erg handig als je net een extra zetje aan die vervelende tegenstander wil geven. Hoe harder je een tegenstander ramt, des te meer kans dat hij de controle verliest en in de muur eindigt. Verder helpt boost als je iets achterloopt op de rest en je snel weer terug het peloton in wil duiken.
RUSH is de ultieme vorm van boost. Vergelijk het met de ultimates van Overwatch, waar je met een druk op de knop een sterke power-up krijgt. Met RUSH krijg je een unieke boost die verschillende eigenschappen met zich meebrengt. Zo kun je met RUSH bijvoorbeeld een vuurspoor achterlaten dat iedereen die achter je rijdt uitschakelt, of produceert RUSH schokgolven, waardoor je tegenstanders achter je compleet de weg kwijtraken.
Er zijn verschillende manieren om boost en RUSH te verdienen. Eerder hadden we het al over de mogelijkheden om met je voertuigklasse boost te verdienen. Naast dit krijg je ook boost als je stunts uitvoert op de vele verschillende schansen op de banen. Misschien wel de meest vermakelijke manier is door Fodder uit te schakelen.
Tijdens elke race rijden er twaalf AI-wagens mee, Fodder genaamd. Deze zijn er niet om zich in de strijd te mengen, nee ze smeken bijna om geramd te worden. Elke keer als je een Fodder uitschakelt, krijg je een bonus bij je boostmeter. Altijd rammen dus die Fodder en dat werkt ook nog eens heel verslavend.
128194

3. Omgevingen en omstandigheden

Bij de lancering van ONRUSH zal het spel twaalf omgevingen bevatten. Alle omgevingen zullen in verschillende omstandigheden te spelen zijn. Zo kun je over elke map een sneeuwbui laten trekken, waardoor de map heel anders aan zal voelen. Ook zijn alle maps zowel ’s nachts als overdag speelbaar.
Enkele van de maps zullen erg open aanvoelen, maar daarentegen zijn er ook maps die smaller en meer technisch zijn. Alle omgevingen hebben alternatieve routes om zo je tegenstanders te kunnen verrassen.
128195

2. Stampede systeem

Een van de belangrijkste ONRUSH features is het Stampede systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat je altijd actie om je heen hebt. Er zijn altijd wel tegenstanders of Fodder in de buurt om op los te gaan en dat is allemaal te danken aan het Stampede systeem.
Het Stampede systeem grijpt in als je te ver achter raakt en spawnt je snel weer terug midden in het peloton. Hetzelfde geldt wanneer je bent gecrasht; je bevindt je gelijk weer tussen de tegenstanders. Dit maakt het spel erg actievol, omdat je bijna geen moment van rust om je heen krijgt.
Game director Paul Rustchynsky legt uit:
128196

1 Customisation

De laatste in de lijst met toffe ONRUSH features is de mogelijkheid om je speler en voertuigen aan te passen. Dit is puur cosmetisch en heeft geen enkele invloed op de prestaties van de voertuigen. Net als bij Overwatch krijg je kisten met items om kleur toe te voegen aan je line-up.
Items die je uit de kisten kunt krijgen zijn onder meer skins voor je wagens en emotes voor je personage. Aan het einde van elke race kun je deze emotes gebruiken, bijvoorbeeld als overwinningsdansje.
Dit waren vijf toffe ONRUSH features. ONRUSH verschijnt 5 juni voor Xbox One en PlayStation 4. In mei komt er een open bèta beschikbaar. Het is nog niet bekend wanneer de game voor PC verschijnt.