Logitech G502 Lightspeed interview - waarom zou je kiezen voor draadloos?

Article
zaterdag, 18 mei 2019 om 15:38
logitech g502 lightspeed interview waarom zou je kiezen voor draadloos 150657 2
In de LEC Studios in Berlijn werd de release van de Logitech G502 Lightspeed aangekondigd. De draadloze variant van de Logitech G502 kom eind mei naar Nederland. Maar waarom zou je kiezen voor een draadloze muis? Wij vroegen het Peter Kingsley, Marketing Director bij Logitech en Noirin Curran, Head of Design Gaming Mice in een interview over de Logitech G502 Lightspeed.
Het heeft even geduurd, de Logitech G502 kwam namelijk al in 2014 uit, maar nu is het eindelijk zo ver. The G502 Lightspeed is aangekondigd in Berlijn. Het betreft een draadloze versie van de originele G502, die zo enorm geliefd is bij gamers over de hele wereld. Maar waarom heeft het zo lang geduurd en wat waren de grootste obstakels in het ontwikkelingsproces? Wij bespraken dit en nog veel meer met Peter Kingsley, Marketing Director bij Logitech en Noirin Curran, Head of Desgin Gaming Mice bij Logitech.

Het was een lange weg..

In een klein kamertje in de prachtig grote LEC Studios in Berlijn zaten Peter Kingsley en Noirin Curran klaar om al onze vragen te beantwoorden. Wanneer we vragen naar de verschillende obstakels in het ontwikkelingsproces, brandt Noirin Curran, Head of Desgin Gaming Mice bij Logitech, los.
150658

De obstakels werden overwonnen

Noirin Curran gaf meteen aan dat de ontwikkeling van de G502 Lightspeed niet zonder slag of stoot ging. Toch werd dit opgelost door de technische mensen bij Logitech. Peter Kingslay, Marketing Director, voegt hier het volgende aan toe:
Ook Curran sluit zich aan bij de woorden van Kingsley. Met een futuristisch uitziend apparaat laat hij zien wat er verschil in de batterij is tussen de reguliere G502 en de G502 Lightspeed.
150659

Ieder product helpt een klein beetje mee

Ondanks dat het een lange tijd heeft geduurd om de Logitech G502 Lightspeed uit te brengen, is deze tijd zeker niet onbenut gelaten. Er zijn namelijk wel degelijk nieuwe gaming muizen uitgebracht, die ieder hun eigen uitdagingen met zich mee brengen. Curran geeft aan dat deze ervaring heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de Logitech G502 Lightspeed.
Net als bij iedere andere gaming muis waren er, door de technische complexiteit, veel problemen tijdens de ontwikkeling. Toch weet Curran zo zijn vinger te leggen op het allergrootste probleem dat werd gevonden tijdens het ontwikkelen van de Logitech G502 Lightspeed.
150662

De toekomst is draadloos

In de huidige maatschappij moeten er steeds meer draadloze apparaten komen. Zo kun je tegenwoordig al verschillende apparaten, waaronder de G502 Lightspeed, draadloos opladen. Daarnaast hebben we al in geen tijden meer een draad nodig om te kunnen bellen met onze telefoons. Voor een gaming muis kan het ook zeer handig zijn om geen draad meer te hebben. Hierdoor heb je namelijk meer vrijheid in je bewegingen en zal je nooit zomaar een gevecht verliezen, omdat je draad vast zit achter je bureau. Kingsley geeft aan dat hij een trend ziet in het gebruik van draadloze gaming muizen.
Curran geeft ook aan dat de technologie in vergelijking met tien jaar geleden enorm veel beter is geworden. Hij vindt dat Logitech het bedrijf is met de beste technologie op dit gebied.
150664

Veel meer voordelen dan alleen draadloos

Of je nu wel of geen draadloze gaming muis wil, een ding is zeker. Logitech geeft aan dat de G502 Lightspeed gebruik maakt van de beste technologie die op dit moment beschikbaar is. De andere merken komen volgens Kingsley nauwelijks in de buurt.
Hier is Curran het eigenlijk roerend mee eens. De keuze ligt bij jezelf, maar hij vindt wel dat Logitech met de beste technologie werkt.

Logitech G502 Lightspeed interview - het beste van het beste

De technologie die er wordt gebruikt is top en er zijn volgens beide heren in dit interview maar weinig muizen die kunnen tippen aan de prestaties van de Logitech G502 Lightspeed. Zou jij overwegen om de muis aan te schaffen? Laat het ons weten in de reacties hieronder!
De Logitech G502 Lightspeed is vanaf eind mei verkrijgbaar voor 149 euro.