Japan in Assassin’s Creed Shadows is ongeveer zo groot

Article
donderdag, 13 juni 2024 om 12:00
assassins creed shadows key art
Sinds de Assassin’s Creed-games open world zijn, zijn de werelden steeds groter geworden. Assassin’s Creed Shadows wordt ook weer open world, maar het formaat van de wereld valt dit keer mee. Shadows is vergelijkbaar met een geliefde eerdere game.
Assassin’s Creed-fans zijn niet allemaal heel erg te spreken over recente games, met name Valhalla. In die game is er volgens velen eigenlijk te veel te doen in een te grote wereld. Hoewel Shadows ook open-world is, na een kleine pauze in het wat meer lineaire Mirage, is de nieuwe game meer te vergelijken met een eerdere open-world game.
Assassin's Creed Shadows - Special Edition - PS5 Image
Assassin's Creed Shadows - Special Edition - PS5
EUR69.99
Op voorraad
Koop op bol.
De map van Japan in Assassin’s Creed Shadows is ongeveer even groot als die van Egypte in Origins, zo vertelt associate game director Simon Lemay-Comtois aan VGC. Dat maakt de map maar ongeveer half zo groot als Valhalla. Dat heeft vooral te maken met het verhaal dat het team wil vertellen.
Het verhaal richt zich bijvoorbeeld voornamelijk op wat er in de zestiende eeuw zoal gebeurde in centraal Japan. Daarom was het niet nodig om heel Japan in de game op te nemen. Op basis van historische gebeurtenissen wist Ubisoft al welke steden wel en niet belangrijk waren.

Wanneer is de release van Assassin’s Creed Shadows?

Of de kleinere wereld van de nieuwe Assassin’s Creed ook zorgt voor een leukere game, gaan we dit najaar merken. De game verschijnt namelijk op 15 november. Je kunt al eerder aan de slag als je een duurdere editie koopt.
Tijdens de Ubisoft Forward-presentatie van eerder deze week is er voor het eerst gameplay getoond. Die liet vooral zien hoe het shinobi-personage van de game te werk gaat. Spelers kunnen wanneer de game uit is ook aan de slag met een samoerai. Deze is het eerste speelbare personage in de franchise dat gebaseerd is op een historisch figuur.