Dit is het beste Netflix aanbod over complottheorieën

Article
zaterdag, 15 september 2018 om 12:11
xgn google image
Er zijn in de wereld heel erg veel complottheorieën. Zo zijn er mensen die beweren dat buitenaardse wezens echt bestaan en lijkt er een complot te zijn rondom de veroordelingen van een man die onschuldig blijkt te zijn. Op Netflix staan films en series over deze complottheorieën. Daarom is dit het beste Netflix aanbod over complottheorieën.

5. Unacknowledged

Unacknowledged gaat over de geheimhouding van het bestaan van buitenaardse wezens. In deze documentaire wordt duidelijk gemaakt dat de overheid er alles aan doet om er voor te zorgen dat de bevolking er niet achter komt dat buitenaardse wezens bestaan. Daarnaast wordt het beste bewijs voor het bestaan van buitenaards leven getoond en krijg je een kijkje achter de schermen bij het onderzoek naar het bestaan van de buitenaardse wezens.
De documentaire is gebaseerd op het werk van Dr. Steven Greer. Greer is ufoloog en van jongs af aan al geïnteresseerd in buitenaardse wezens en UFO’s. Hij beweert op achtjarige leeftijd een UFO van heel dichtbij te hebben gezien en hier is zijn fascinatie voor dit onderwerp ontstaan.
In het beste Netflix aanbod over complottheorieën staat Unacknowledged op de vijfde plek. Mede dankzij de rating van 7,1 op IMDB.
138677

4. Going Clear: Scientology & The Prison of Belief

Deze documentaire geeft een kijkje achter de schermen in de Scientology community. Scientology is een organisatie die is gebaseerd op het gelijknamige boek van Lawrence Wright. Er is niet veel bekend over de organisatie, maar wel gaan er geruchten dat de leiders inhumaan omgaan met de volgers.
In de documentaire worden deze problemen aan het licht gebracht die normaal gesproken nooit naar buiten zouden worden gebracht. Er worden verschillende mensen uit de organisatie geïnterviewd en er worden situaties beschreven die worden gereconstrueerd.
De rating van Going Clear: Scientology & The Prison of Belief is 8,0 op IMDB. Het geeft een inkijk in een hele gesloten gemeenschap en staat daarom op de vierde plaats in het beste Netflix aanbod over complottheorieën.
138678

3. Dirty Money

Dirty Money is een Netflix Original serie waarin verschillende verhalen over hebzucht, corruptie en criminaliteit in het bedrijfsleven worden onthuld. Er zijn zes afleveringen van ieder een uur. Elke aflevering gaat over een voorbeeld van corruptie in het bedrijfsleven. Zo gaat er een aflevering van de serie over Volkswagen en een over Donald Trump.
Dirty Money staat op de derde plek in het beste Netflix aanbod over complottheorieën. Het geeft een kijk in het corrupte bedrijfsleven. Daarnaast heeft deze documentaire serie ook nog eens een rating van 8,2 op IMDB.
138679

2. Cowspiracy - The Sustainability Secret

Deze documentaire uit 2014 gaat over de invloed van de veehouderij op het milieu en hoe verschillende milieuorganisaties hiermee omgaan. Er wordt gekeken naar verschillende milieukwesties zoals de opwarming van de aarde, het gebruik van water en ontbossing.
In deze documentaire wordt beweerd dat de veehouderij de grootste negatieve invloed op het milieu heeft. Terwijl de fossiele brandstoffen toch vaker als grote boosdoener worden gezien.
Cowspiracy - The Sustainability Secret heeft een rating van 8,3 op IMDB. Het bijzondere verhaal in combinatie met dit cijfer zorgen ervoor dat Cowspiracy op de tweede plek staat in het beste Netflix aanbod over complottheorieën.
138680

1. Making a Murderer

Making a Murderer is een tiendelige documentaireserie die gaat over het leven van Steven Avery, die achttien jaar onterecht in de gevangenis zat. Avery werd veroordeeld voor de verkrachting van Penny Ann Beernsten, maar na later DNA-onderzoek bleek dat niet Avery, maar Gregory Allen de dader was.
Avery spant een rechtszaak aan tegen Manitowoc County, de county waar hij werd veroordeeld. Daarnaast spant hij ook een zaak aan tegen verschillende ambtenaren uit het onderzoek. Maar vlak nadat hij deze rechtszaak heeft aangespannen, wordt hij weer beschuldigd van de moord op Teresa Halbach. Bij het onderzoek naar deze moord zijn diezelfde ambtenaren betrokken.
Making a Murderer heeft een hele hoge rating van 8,7 op IMDB. De documentaire over bijzondere verhaal van Steven Avery staat mede daarom op de eerste plaats in het beste Netflix aanbod over complottheorieën.
Als jij meer van comedy films of van horror films houdt, kun je onze top 10 van beide categorieën lezen in onze specials!