Dit zijn Splatoon 2 Switch details om te weten

Article
woensdag, 19 juli 2017 om 9:06
xgn google image
Voor Switch eigenaren is het wachten tot het echte vuurwerk begint op de Switch. We zijn al wel even opgewarmd, maar veel titels moeten nog komen, waaronder exclusives! Eén daarvan is Splatoon 2 en dit zijn de Splatoon 2 Switch details die je moet weten!

Wat is het?

Splatoon 2 is het vervolg op Splatoon, dat in mei 2015 het levenslicht zag op de Wii U. Precies, de vorige spelcomputer van Nintendo. Het was een verrassend nieuwe IP omdat het een third-person shooter was, maar met een eigenzinnig ‘kinderjasje’. Geen Call of Duty of Battlefield praktijken en er pronkte geen 18+ label op de cover.
Nee, Splatoon was ook goed én vrolijk voer voor 7-jarigen, of uiteraard ouder. Splatoon 2 borduurt dus voort op dit succes. Spelers kruipen in de huid van een inkling: jij bent zowel mens als inktvis. En met vrolijke verfkleuren schiet jij erop los. In onze review van deel één bekroonden wij het spel niet voor niets met een verdiende 8.5 en loonden het unieke concept. Splatoon 2, dat uitkomt op 21 juli, zal nieuwe personages , maps en wapens gaan introduceren.

Voor wie?

Bij zo'n vrolijke shooter met een 7+ label denk je misschien al snel dat de game kinderachtig is. Zeker als jij een shooter-liefhebber bent. Wat moet je dan met Splatoon? Dat brengt ons bij de vraag: voor wie is Splatoon 2 bedoeld? Het klinkt kinderachtig, maar zo is het absoluut niet bedoeld. Splatoon 2 is eigenlijk voor heel veel mensen. De game is kindvriendelijk en daardoor geschikt voor de jongere gamers. Er moet gevochten en schoten worden, maar dat is allemaal met verf dus uiterst kindvriendelijk.
Daardoor lijkt het in eerste instantie alsof de game daardoor minder leuk is voor volwassenen, maar niets is minder waar. Net zoals dat volwassenen ook nog altijd genieten van die andere typische Nintendo games, zoals Mario, Donkey Kong en Kirby. Hoe kan dat? Eigenlijk twee woorden; schattig en uniek. Nu is schattig misschien niet het meest passende woord voor Splatoon 2.
Maar de game straalt een eigenheid uit waar je u tegen zegt. Hoe vaak gebeurt het niet dat je een shooter speelt en denkt: been there done that. Dat heb je met Splatoon 2 totaal niet. Daarbij is het aanbod, omdat de Switch nog zo nieuw is, nog vrij schaars. En Splatoon 2 is de eerste 'shooter' die Switch eigenaren herhaaldelijk kunnen blijven spelen. Dus terugkomend op de vraag voor wie Splatoon 2 is: iedereen met een Switch!

Hoe speelt het?

Het is goed om te weten dat deze exclusieve titel ondersteund wordt door veel verschillende besturingen, zoals ook aangegeven in de review. Of jij de voorkeur hebt voor Joy-cons, of de pro controller? Het maakt niet uit. Evenals het spelen op je tv, of lekker onderweg!
Daarbij kun je ook nog instellen of je motion controls aan wilt hebben of niet. Ons advies is in ieder geval wel om een Pro Controller aan te sluiten. Het speelt een stuk fijner dan met de kleine Joy-cons. En zoveel moeite kost het nou ook weer niet om een extra controller mee te nemen als je onderweg speelt, nietwaar?

Wat valt er allemaal te beleven?

Splatoon 2 heeft net als het eerste deel een singleplayer modus om te spelen. Het verhaal gaat over Marie (uit Splatoon) wiens zusje verdwenen is. En verder zijn er in de stad waar ze leeft allemaal voltvissen gestolen. Aan jou de taak om orde op zaken te stellen! Die singleplayer is leuk, maar zoals in onze Splatoon 2 recensie te lezen is, duurt die wel erg kort. Dat verhaal kent namelijk maar vijf werelden en dit kun je in je eentje dan ook al in zo'n vijf uur voltooid hebben.
Maar er is goed nieuws. Want Splatoon 2 heeft een hele hoge replayvalue door de online ondersteuning. De singleplayer is meer een extraatje dan echt de hoofdmodus. Of zoals onze Stefan het noemde in zijn review "een tutorial die je doorkruist voordat je een poging waagt in de multiplayer".
Qua multiplayer heb je drie opties: standaardvechten, profgevechten en toernooigevechten. Waarbij je in eerste instantie één modus hebt. Het ding is dat je uren moet gaan maken om beter te worden en te ranken. Daarna speel je meer vrij. Dat betekent dat je level 10 moet behalen wil je mee mogen doen aan de profgevechten en toernooigevechten. Flink spelen en oefenen dus! En overigens niet onbelangrijk: voor het eerst is er een lokale multiplayerstand.
Tot slot is er nog het toetje dat Salmon Run heet. Dit kun je min of meer vergelijken met de zombie horde modus uit Call of Duty. Met een stel vrienden moet je namelijk rondes overleven en vecht je tegen kwaadaardige zalmen. Het is en blijft natuurlijk Nintendo waarin alles toch kindvriendelijk wordt ingestoken. En dat levert een hoop unieke creaties op.

Allemaal Splatoon dingen te koop!

Het lijkt erop dat Nintendo flink mikt op de populariteit van Splatoon 2. Want naast de game zelf, komen er nog veel meer Splatoon 2 gerelateerde spulletjes op de markt. Wat dacht je van een Splatoon 2 Switch Pro controller (79.99 euro) of Splatoon Joy-Cons (89 euro)? Al deze dingen worden voorzien in typische Splatoon kleuren: opvallend groen en roze.
Vooral de Joy-Cons vallen op. Wil jij je Nintendo Switch er anders uit laten zien dan het standaard grijze of blauw met rood? Dan is dit een optie. Gelijktijdig heb je meteen besturing in huis voor vier man! Overigens worden er nog meer Splatoon 2 spulletjes aangeboden, zoals een beschermhoes voor je Switch en een screen protector.