Deze Xbox-exclusives mag je in de rest van 2024 niet missen

Article
woensdag, 12 juni 2024 om 21:00
xbox series x xbox series sf1628074558
Xbox wordt er weleens van beschuldigd niet genoeg games te hebben. Maar de recente Xbox Showcase zat vol met toffe games, waaronder een aantal exclusief voor Xbox. Deze exclusives moet je dit jaar nog in de gaten houden.

Age of Mythology Retold - 4 september

Age of Empires is met recht een grote naam in het real-time strategy genre. De meeste games zijn ongeveer gebaseerd op werkelijke geschiedenis, maar in 2002 verscheen er een spin-off die zich meer bezighield met mythes en legendes. Deze game komt binnenkort terug in de vorm van Age of Mythology Retold.
We weten al even dat deze game eraan zit te komen, maar tijdens de Xbox Showcase werd eindelijk gameplay getoond. Dat wat Age of Mythology goed maakte blijft behouden, maar er is ook ruimte voor gameplay-verbeteringen die passen in een moderne RTS-game. Age of Empires-games kwamen in het verleden altijd pas later naar console, maar Age of Mythology Retold komt met een gelijktijdige release voor PC en Xbox Series X/S.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl - 5 september

Fans wachten al veel langer op Stalker 2 dan eigenlijk de bedoeling was. Maar Oekraïense ontwikkelaar GSC Game World heeft het de afgelopen jaren niet makkelijk gehad. De oorlog maakt het natuurlijk minder vanzelfsprekend om een game te ontwikkelen en daarbij is er ook nog brand geweest op het kantoor van de studio.
S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl Limited Edition - Xbox Series X Image
S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl Limited Edition - Xbox Series X
EUR79.99
Op voorraad
Koop op bol.
Maar de game is nu echt bijna klaar: de horror-shooter staat gepland voor 5 september. Er staat je een non-lineair verhaal te wachten, waarin je het lot van de Exclusion Zone rondom Chornobyl bepaalt. De Xbox Series X en S zijn, in ieder geval in eerste instantie, de enige consoles waarop je de game kunt spelen.
2023 05 25 avowed fechaf1686560217

Avowed - 12 november (?)

Avowed wordt wel vergeleken met Skyrim en er zijn zeker overeenkomsten. Dat zal er ongetwijfeld iets mee te maken hebben dat ontwikkelaar Obsidian Avowed in eerste instantie ook voor zich zag als zijn eigen Skyrim. Maar er zijn in de loop der tijd wat dingen veranderd: Avowed heeft bijvoorbeeld grote open gebieden, maar geen echte open world.
De game speelt zich af in hetzelfde universum als Pillars of Eternity, dus fans van die game moeten Avowed zeker in de gaten houden. Het is helaas nog een klein beetje onduidelijk wanneer de game uit moet komen. In de Xbox Showcase werd nog geen datum gegeven. Niet veel later werd 12 november genoemd op Obsidians eigen website, maar dat is inmiddels aangepast.

Microsoft Flight Simulator 2024 - 19 november

Niet iedereen is in de wieg gelegd voor simulatiegames, maar het ziet ernaar uit Microsoft Flight Simulator 2024 weer een knap staaltje werk is voor de liefhebber. Wat meteen opvalt is dat de game er weer bijzonder realistisch uitziet. Daar komt bij dat er allerlei toffe nieuwe features zijn.
Zo kun je nu branden blussen, reddingsmissies uitvoeren en skydiven en nog veel meer. Ook kun je voor het eerst vliegen in gliders, luchtballonnen en luchtschepen. Add-ons van de game uit 2020 moeten ook werken in deze nieuwe versie. Kortom, het lijkt een nieuwe ultieme versie van Microsoft Flight Sim te worden.

Indiana Jones and the Great Circle

Als je van de films van Lucasfilm houdt, is dit een leuk gamejaar. Star Wars Outlaws ziet er goed uit en hetzelfde geldt voor Indiana Jones and the Great Circle. Het first-person perspectief is misschien niet wat je van een avonturengame als deze verwacht, maar alles suggereert dat MachineGames een goed idee heeft van hoe je een speler in de schoenen van Indiana Jones zet.
Opvallend is wel dat Xbox steeds volhoudt dat de game dit jaar verschijnt, maar geen releasedatum deelt. Het aantal maanden dat het jaar nog duurt wordt intussen alleen maar kleiner. Hopelijk hebben we snel een datum. De beelden die we hebben gezien doen gelukkig vermoeden dat de ontwikkeling goed opschiet.