Beste Netflix series om vrolijk te worden - Welke series laten je nou lachen?

Article
dinsdag, 15 januari 2019 om 17:01
144734 2
Misschien herken je het wel: het wordt snel donker, je bent gestrest of je hebt weinig energie. Ben je daarom op zoek naar vrolijke series of zoek je ze omdat je toe bent aan een beetje humor? Wij hebben de beste Netflix series waar je vrolijk van wordt op een rijtje gezet.
De feestdagen zijn al geweest, maar ook na een periode vol gezelligheid en heerlijke hapjes kun je in een dip zitten. Of het te maken heeft met de korte en donkere dagen of gewoonweg het feit dat niet lekker in je vel zit. Een beetje humor kan nooit kwaad.
Op Netflix zijn genoeg series te vinden waar je een lach van krijgt, maar welke zijn dit eigenlijk? Hier zijn de 10 beste Netflix series die jou wel vrolijk maken.

10. GLOW

We beginnen de lijst van beste Netflix series waar je vrolijk van wordt met GLOW. In deze serie zien we Ruth Wilder, een werkeloze actrice ergens in de jaren '80. Het is Ruth haar droom om een bekende actrice te worden en deze droom geeft ze niet zomaar op. Daarom besluit ze auditie te doen voor "Gorgeous Ladies of Wrestling" (GLOW). Alleen doen tientallen andere vrouwen ook auditie. Daarnaast heeft de regisseur juist een voorkeur voor Ruths beste vriendin.
Er zijn twee seizoenen met elk tien afleveringen van dertig minuten. Je kunt je zeker weten niet vervelen met deze comedy!
144736 1

9. Cuckoo

Cuckoo is een luchtige serie, maar wel eentje die jou laat lachen. Het verhaal gaat over Ken en Lorna Thompson. Wanneer zij hun dochter Rachel ophalen van het vliegveld loopt er een onbekende man naast haar. De twee leren dat hun dochter verloofd is met deze man. Zijn naam is Dale, maar zijn bijnaam is Cuckoo en hier komt de naam van de serie vandaan. Dale is een Amerikaanse hippie die geen baan heeft en graag drugs neemt.
Rachels vader, Ken, ziet Dale niet zo zitten. Hierdoor besluit Lorna om met haar dochter op stap te gaan en zo de twee mannen achter te laten. Dit gaat natuurlijk niet helemaal volgens plan. Dale heeft namelijk een idee om Ken wat drugs te geven zodat hij ietsje losser wordt.
Dankzij alle gebeurtenissen groeit de band tussen Ken en Dale, maar er staat nog meer te wachten voor de familie Thompson. Cuckoo is dan misschien een beetje gek, maar wel één van de beste Netflix series waar je vrolijk van wordt. De positiviteit in Cuckoo is zeker weten aanstekelijk.
144744 1

8. Unbreakable Kimmy Schmidt

Het zou je maar overkomen: je zit 15 jaar vast onder de grond. Op een dag word je gered en dan moet je beslissen wat je volgende stap is. Dit overkomt Kimmy Schmidt. Ondanks alles staat ze positief in het leven. Ze besluit om naar New York te gaan in de hoop dat ze daar haar plek kan vinden. Het lukt Kimmy uiteindelijk ook, want ze vindt een baan en trekt bij iemand in. Vanaf hier volg je haar avonturen.
De serie is heerlijk om te bingewatchen, omdat elke aflevering maar 20 minuten duurt. Je kunt vier seizoenen lang naar de vrolijke Kimmy kijken. Overigens is het vierde seizoen ook het laatste seizoen. Daarnaast is het geen zware serie en dus perfect om je hoofd leeg te maken. Vandaar dat Unbreakable Kimmy Schmidt een plaats verdient tussen de beste Netflix series waar je vrolijk van wordt.
144745 1

7. New Girl

Jessica, gespeeld door Zooey Deschanel (Elf, 500 Days of Summer), betrapt haar vriend op vreemdgaan. Daarom besluit ze dat ze samen gaat wonen met drie vrijgezellen mannen: Nick, Schmidt en Winston. De drie mannen vinden het gedrag van Jessica - haar bijnaam is Jess - soms een beetje vreemd, maar ze worden al snel vrienden.

Ook Jess haar beste vriendin Cece is van te partij. Ze komt vaak langs en raakt ook met de drie mannen bevriend. De serie volgt de vijf personages, hun relaties en wat ze voor de rest samen meemaken. Het is voornamelijk een feel good serie, dus New Girl valt zeker onder de beste Netflix series waar je vrolijk van wordt.

Er staan 5 seizoenen van New Girl op Netflix. Elk seizoen heeft tussen de 20 en 25 afleveringen, dus er is genoeg om te kijken.
144750

6. Brooklyn Nine-Nine

Een politieserie waar je vrolijk van wordt? Geloof het of niet, maar Brooklyn Nine-Nine heeft zelfs een Golden Globe Award gewonnen voor beste komedie- of musicalserie. Hierdoor moest Brooklyn Nine-Nine wel tussen de beste Netflix series verschijnen.
Je volgt in de serie een team van het New York City Police Department. In dit team zitten Jake Peralta, gespeeld door Andy Samberg (Saturday Night Live), en zijn partner Amy Santiago die gespeeld wordt door Melissa Fumero (One Life to Live). Daarnaast zijn er andere belangrijke teamleden zoals de hardwerkende Charles Boyle, gespeeld door Joe Lo Truglio (Reno911!). Charles’ partner Rosa Diaz wordt vertolkt door Stephanie Beatriz (The Light of the Moon). Ook Dirk Blocker (Baa Baa Black Sheep) als Michael Hitchcock en Joel McKinnon Miller (Big Love) als Norm Scully zijn van de partij. Als laatst moeten we Terry Crews (White Chicks) als Sergeant Terry Jeffords niet vergeten.
Het team maakt van alles mee en dit konden we al 5 seizoenen lang volgen. Fox heeft de eerste 5 seizoenen gemaakt en hier zou het in eerste instantie bij eindigen. De dag nadat Fox duidelijk maakte dat de serie niet verder ging, pikte NBC de serie op. De eerste aflevering van het zesde seizoen verscheen op 10 januari 2019.
144755

5. BoJack Horseman

BoJack Horseman is zeker wel één van de beste Netflix series waar je vrolijk van wordt. BoJack Horseman was de ster van de sitcom Horsin’ Around, maar zijn carrière is niet meer wat het geweest is. Hij wil zijn comeback maken, maar ook dit verloopt niet volgens plan.
BoJack huurt Diane Nguyen in als ghostwriter voor zijn memoires. Diane is een mens, maar zij heeft wel een relatie met Mr. Peanutbutter. Hij is weer een gele labrador en ster van de sitcom Mr. Peanutbutter’s House, de concurrent van Horsin’ Around. Dat zorgt dus voor drama.
Maar de serie is en blijft komedie, dus er zitten genoeg lachmomenten in. Het is een Netflix original serie met 5 seizoenen. Je hebt dus 61 afleveringen te kijken en dus genoeg tijd om rustig te ontspannen na een stressvolle dag. Het zijn vlotte afleveringen, want ze duren maar 25 minuten. Je hoeft je in ieder geval niet te vervelen.
144756

4. Arrested Development

In Arrested Development volg je het verhaal van Michael Bluth. De familie Bluth is rijk, maar dreigen het familiebedrijf te verliezen. Dit heeft te maken met het feit dat Michael zijn vader wegens fraude in de gevangenis terechtkomt. Nu is het aan Michael de taak om het familiebedrijf te redden.
De serie begon in 2003, maar Fox besloot in 2006 om niet door te gaan. Netflix is uiteindelijk de reden geweest waarom de show een tijd langer door kon gaan. In 2011 besloot Netflix de serie weer op te pakken en in 2013 kwam er een nieuw seizoen. In mei 2018 kwam het eerste deel (15 afleveringen) van seizoen 5 en later in 2018 kwam het tweede deel (8 afleveringen).
Alle seizoenen zijn op Netflix te vinden, dus je kunt rustig beginnen (of verdergaan) met een nieuwe serie waar je lang van kunt genieten. Arrested Development staat daarom op plek vier van de beste Netflix series waar je vrolijk van wordt.
144757

3. Archer

Sinds 2009 is geheim agent Sterling Archer te zien. Hij werkt voor een veiligheidsdienst waar zijn strenge moeder de leiding heeft. Archer wordt gezien als de meest gevaarlijkste geheim agent. Hij heeft alleen last van kinderachtige en arrogante gedrag, waardoor hij zichzelf vaak in de problemen brengt.
De serie heeft 9 seizoenen (101 afleveringen) en dus genoeg afleveringen om lekker achter elkaar te kijken. Tijdens het kijken zul je verschillende verwijzingen vinden naar bijvoorbeeld Star Wars en James Bond. Ook iets om je op te focussen tijdens het kijken. Dit is ook één van de redenen waarom Archer tussen de beste Netflix series staat. Daarnaast kun je goed lachen om de personages uit de serie.
Denk je nu toch dat deze serie niets voor jou is? Wij hebben de top 5 redenen waarom je Archer wél zou moeten kijken op een rijtje gezet.
144758

2. Friends

Een echte klassieker: Friends. Iedereen heeft wel eens van de serie gehoord of zelfs alle tien de seizoenen gezien. Het maakt niet uit wat je al hebt gezien van de serie, want het is altijd fijn om meerdere seizoenen te bingewatchen. Zelfs als je al een deel hebt gezien.
Friends heeft dan ook geen uitleg nodig. De zes vrienden die samen in New York wonen hebben genoeg meegemaakt om tien seizoenen te vullen. Dit betekent dat er 236 afleveringen zijn, dus je hoeft je echt niet te vervelen.
Het verhaal gaat voornamelijk over de werkervaringen en relaties tussen de zes - Rachel, Ross, Monica, Chandler, Joey en Phoebe - en hoe ze dit samen oplossen en verwerken. De serie is dus komisch, maar bespreekt ook serieuze onderwerpen zoals relatiebreuken.
Toch kun je genieten van deze serie. Vandaar dat Friends de tweede plek heeft bemachtigd in de lijst met vrolijke Netflix series.
144759

1. The Good Place

Deze serie houdt zich bezig met de vraag: wat gebeurt er na de dood? In The Good Place bevindt Eleanor Shellstrop zich in het hiernamaals. Ze komt terecht in “The Good Place”, wat een soort utopische wereld is. De mensen die naar “The Good Place” gaan hebben een goed en eerlijk leven op aarde gehad. Het tegenovergestelde hiervan is “The Bad Place”, waar je niet graag zou willen zijn. Eleanor realisseert zich dat ze op de verkeerde plek is beland, want op aarde was ze geen lieverdje. Klinkt niet echt heel gezellig, maar je wordt hier zeker weten vrolijk van en dit is waarom.
Eleanor krijgt namelijk een tweede kans om zichzelf te bewijzen. Dit neemt ze maar al te graag aan, want ze wil zeker niet naar “The Bad Place”. Ze wordt hiervoor begeleidt door de schepper van “The Good Place”, genaamd Michael. Eleanor moet bijvoorbeeld het schelden afleren en hiervoor is iets bedacht. Als iemand in “The Good Place” wil schelden wordt het woord vervangen door een iets toegankelijker woord. Dit zorgt geheid voor hilarische momenten.
Het zit eigenlijk ook al in de naam: The Good Place is een serie wat alleen maar over het goede gaat. Het is dan ook onmogelijk dat je niet vrolijk wordt van deze serie. Vandaar dat The Good Place in dit lijstje met de beste vrolijke Netflix series thuishoort. Dit zijn nog eens 5 redenen waarom je The Good Place op Netflix zou moeten kijken.

Beste Netflix series - hier word je nou echt vrolijk van!

Je hoeft niet altijd een serie te kijken om vrolijk te worden, maar het is zeker wel handig. Je kunt natuurlijk ook een spannende serie of film kijken om van angst weg te kruipen, zoals deze beste horrorfilms van 2018. Maar het is altijd handig om vrolijke Netflix series achter de hand te houden.