5 Netflix Originals aanraders door de redactie

Article
donderdag, 17 augustus 2017 om 12:34
xgn google image
Netflix biedt enorm veel Originals aan. En het worden er steeds meer. Maar wat moet jij nu kijken? Dit is zijn 5 Netflix Originals aanraders door de redactie! Deel vooral je eigen tips in de reacties onder dit artikel.

Hugo: "Making a Murderer"

Netflix kent vele goede Originals, maar als er eentje is die mij heeft gegrepen is het de mini-documentaire ‘Making a Murderer’ wel. Misschien omdat ik een zwak heb voor waargebeurde verhalen, misschien omdat de documentaire uniek is in zijn soort omdat deze over een periode van maar liefst tien jaar werd gefilmd. Feit blijft: ‘Making a Murderer’ gaat je grijpen en laat je niet meer los tot de laatste aflevering... en daarna!
De serie volgt het verhaal van Steven Avery, een man die 18 jaar onterecht in de gevangenis heeft gezeten voor onder andere poging tot moord. Dankzij de destijds nieuwe DNA technologie, sluit DNA-bewijs uit dat hij de moordenaar kan zijn geweest. Nog geen twee jaar nadat hij eindelijk weer een vrij man is – en veel positieve media aandacht heeft genoten – verdwijnt er een fotograaf in zijn omgeving en beland Avery wéér in de bak voor moord, dit keer is zijn niet al te slimme neefje Brendan Dassey ook de pineut.
Zitten ze terecht of onterecht vast? Oordeel zelf! Het Amerikaanse gerechtssysteem is en blijft fascinerend.

Theo: "Castlevania"

Ik raad de animeserie Castlevania ten zeerste aan. Zeker als je fan bent van de games, maar ook als je anime wel kunt waarderen. Het hele eerste seizoen staat erop, wat overigens maar vier afleveringen is, maar er komt een tweede seizoen aan. In de serie wordt voor nu het verhaal opgepakt rondom Dracula en Trevor Belmont. Dracula krijgt het namelijk aan de stok met een compleet dorp en Trevor Belmont mag de dag redden. Maar heeft hij daar wel zin i
Als je klaar bent, kun je genoeg Castlevania games spelen.

Mike: "Master of None"

In deze ietwat onorthodoxe romantische komedie, weet Aziz Ansari op komische en schattige wijze interessante onderwerpen aan te snijden over zijn persoonlijke en professionele leven. In het eerste seizoen ging het bijvoorbeeld over het lot van Indiase acteurs, verschil tussen mannen en vrouwen en het hebben van migrantenouders. Voor de laatste aflevering ontving de serie zelfs een Emmy voor Outstanding Writing for a Comedy Series. Als kers op de taart zijn de afleveringen 30 minuten lang, waardoor Master of None perfect is om even tussen series door een aflevering van mee te pakken.

Stefan: "Sense 8"

Mijn grootste ontdekking op Netflix in lange tijd blijft toch wel Sense8. De serie volgt een groep willekeurige mensen verspreid op aarde die middels hun gedachten met elkaar kunnen communiceren. In het begin tenminste.
Want al snel nemen de hoofdpersonen elkaars vaardigheden over en helpen ze elkaar uit benarde situaties. Bovendien is er een badguy die ze op de hielen zit. Sense8 brengt zware materie op tafel en het is zeker geen serie voor de massa. Maar een ieder die eens wat anders wil proberen, moet Sense 8 zeker een kans geven. Al is het al om de vele prachtige shots die verwerkt zijn in de twee gemaakte seizoenen.

Rox: "13 Reasons Why'

Eigenlijk zou ik voor House of Cards willen gaan, dat is in mijn ogen 'de beste' Original, maar dat voorstel zelf zou niet origineel zijn haha. Daarom ga ik voor een iets recentere serie (ja, ik weet het: House of Cards heeft ook net een nieuw seizoen gehad), namelijk 13 Reasons Why. Ik houd er eigenlijk niet zo van om iets te kijken wat nogal een hype is en 13 Reasons Why had dit.
Maar op aanraden van een vriend, die ook het boek aan het lezen was, ben ik toch gaan kijken. En ik moet zeggen dat ik het zeer vermakelijk vond. Al is dat woord mischien iets ongepast, gezien het gaat over een meisje dat zelfmoord heeft gepleegd, en daarna via tapes mensen laat luisteren waarom ze tot die beslissing is gekomen.
Verslavend, misschien is dat een beter woord. Het highschool-gehalte vond ik niet zo bijzonder, maar de verhaalvertelling wel. Die zat goed in elkaar. En doordat je steeds nieuwe stukjes te horen krijgt op de bandjes, blijf je door kijken. Daarbij bevat de serie veel drama en komt er een actueel onderwerp aan bod: pesten. Al met al vind ik de serie redelijk goed uitgewerkt en zeker een aanrader als je iets zoekt met een actueel thema dat vaker besproken mag worden. 13 Reasons Why zet aan tot denken en dat is goed!