De zomer komt eraan en dat betekent: op vakantie! Terwijl een reis of vakantie meestal bedoeld is om jezelf even helemaal te ontspannen, is het voor veel mensen toch een stressvolle ervaring. Daarom hebben wij de 10 beste reisapps op een rijtje gezet om jouw vakantie makkelijker te maken.
TripIt functioneert als een soort reisbureau in je broekzak door een overzicht te maken van al je reserveringen en afspraken. Je stuurt je bevestigingsemails voor vluchten, autoreserveringen, hotelovernachtingen en het huren van een auto door naar het emailadres van de app en TripIt maakt hiervan een gemakkelijk overzicht.
Ook is het mogelijk om je overzicht te delen met anderen, wat deze app handig maakt voor het plannen van een groepsvakantie. Ook ideaal voor een langere reis met meerdere hotelovernachtingen en vliegreizen!
Zin in een last minute vakantie? Of ben je al onderweg maar uitgekeken op het land waar je nu bent? Als je een goedkope vliegreis zoekt lijkt Hopper de juiste app.
Het bedrijf claimt dat je tot 40 procent kunt besparen op de prijs van je volgende vlucht. Bij het gebruiken van de app vul je de datum wanneer je wil vertrekken en de locatie in. Vervolgens geeft de app je een aantal opties en het advies om nu te boeken, of te wachten omdat de vlucht waarschijnlijk nog goedkoper wordt. Als je besluit te wachten kun je de vlucht bewaren, en de app zal je dan een pushbericht sturen zodra deze begint te zakken in prijs.
In 2015 voegde Apple Hopper toe aan de Apple Store Best of 2015 lijst, en in 2016 gaf Google de app een Google Play Award.
Dus je hebt een last minute vlucht geboekt en staat nu in een vreemde stad en krijgt onderhand toch wel zin om een bed op te zoeken. Hotel Tonight is een app die gespecialiseerd is in het vinden van goedkope aanbiedingen in hotels op korte termijn.
Dit kan doordat hotels kamers die niet geboekt worden uploaden op de app, vaak voor een lagere prijs dan normaal. Maar let wel op: met deze app kun je maximaal één week van te voren een overnachting boeken. Ideaal voor mensen die van last minute vakanties houden en het niet zo nauw nemen met de planning. Minder ideaal voor mensen die van een strak georganiseerde vakantie houden.
Verder heeft de app een 24/7 klantenservice die je te woord staat als er iets misgaat met je reservering.
Je bent veilig aangekomen, hebt een hotel gevonden en een goede nachtrust gehad. Dan wordt het tijd om de stad te gaan ontdekken. Maar waar ga je heen? Time Out is de app waarin je kunt zien wat er in jouw stad te doen is. De app is geheel offline te gebruiken.
De app kent 108 steden in 39 landen. De app beschrijft restaurants, cafés en uitgaansgelegenheden. Vooral handig is de evenementenzoeker, waarmee je kunt vinden wat er bij jouw in de buurt plaatsvindt. Ook is het via de app mogelijk om reserveringen te boeken in restaurants.
Je hebt een restaurant gevonden om te eten en daarna wil je 's avonds lekker de kroeg in. Maar hoe kom je daar? Je kunt natuurlijk Google Maps gebruiken. Maar er is ook nog Citymapper, voor diegene die iets gedetailleerders wil.
Citymapper geeft meer en gedetailleerdere informatie over routes, vertrektijden van openbaar vervoer en vertragingen. Ook is de app te integreren met Uber. En bovendien, niet geheel onbelangrijk voor een Nederlander, heeft Citymapper ook fietsroutes.
Mocht je in een stad zijn die er bij Time Out niet tussen staat, dan is Tripadvisor je beste keus. Tripadvisor is een van de grootste reisapps, met de meeste reviews. Van de meest romantische stranden tot plaatsen met een indrukwekkende geschiedenis, bijna overal is op deze app wel iets te vinden om te doen.
Verder is het ook via deze app mogelijk om restaurants of hotels te boeken. Ook zijn er voor bijna elke stad kaarten en beschrijvingen te downloaden zodat je je geen zorgen hoeft te maken over extra roaming kosten.
Je zit eindelijk in een restaurant en wil wat te eten bestellen, maar je hebt niet echt een talenknobbel. Of je probeert iemands nummer te regelen in de kroeg, maar je love interest verstaat er geen bal van?
Geen nood. Google Translate komt goed van pas als je snel iets moet vertalen. Als je verlegen bent kun je ook nog de voice functie gebruiken zodat je telefoon al het werk kan doen.
Ook heel handig is de camerafunctie, waarmee je tekst onmiddellijk kunt vertalen. Dit komt zeker van pas als je in een restaurant wil voorkomen dat je de rest van je vakantie op het toilet doorbrengt.
Een app die eigenlijk elke rasechte Nederlander op zijn telefoon zou moeten hebben. Splittr is een app die bedoeld is om bij te houden wie wat betaalt heeft en wie er nog geld moet terugbetalen. Deze app is zeer handig als je reist met een groep vrienden.
Nu wordt het tijd om bij te komen van alle actieve en culturele dingen die je hebt gedaan. Dus lekker zonnen bij het zwembad of op het strand. Maar heb je een lichte huid? Of wil je gewoon niet verbranden?
Download dan de Wolfram Sun Exposure app. De app detecteert aan de hand van je locatie hoeveel UV-straling je krijgt en hoe lang je dus veilig in de zon kunt blijven. Ook geeft de app een voorspelling voor de hoeveelheid zon in de komende vijf dagen.
Als je invoert hoe donker of licht je huid is, kan de Sun Exposure app je zelfs vertellen hoe lang je kunt zonnen voordat je verbrand.
Ga je op een langere reis en wil je graag met iedereen delen waar je bent geweest en wat je hebt gedaan? Of wil je gewoon later zelf kunnen terugkijken wat je allemaal hebt meegemaakt? Dan is de Livetrekker app ideaal.
De app houdt bij waar je allemaal geweest bent via de GPS van je telefoon of tablet. Vervolgens kun je zelf op de kaart foto's, filmpjes of berichten toevoegen op de plek waar je deze hebt gemaakt. Je data wordt gesynchroniseerd met de cloud wanneer je dat wil, en je kunt je reis delen op social media.
Tot zover de beste reisapps
Dit waren de tien beste reisapps. Combineer deze met de
beste apps voor onderweg en de
beste navigatieapps voor een uiterst ontspannen vakantie.