Call of Duty 4 Modern Warfare Remastered Campaign - Genieten

Article
woensdag, 05 oktober 2016 om 17:36
xgn google image
De droom van veel Call of Duty fans; een oude of hedendaagse setting in hun favoriete shooter. Infinite Warfare doet dit niet, gelukkig is er Call of Duty 4 die een opknapbeurt heeft gekregen en als combi met de nieuwe serie gekocht kan worden. Wij speelden de volledige Call of Duty 4 Modern Warfare Remastered Campaign en dat voelde heerlijk.
Met Advanced Warfare, Black Ops 3 en ook Infinite Warfare wordt meer en meer een setting gebruikt die ver in het toekomstige leven ligt. Waar dit zich in het begin uitte in 'jetpacks', 'double jumps' en drones, gaan we met Infinite Warfare de ruimte in om ruimtegevechten te voeren en een soort van bestuurbare robothondjes met explosieven tot ontploffing te brengen. Het zijn veel onderdelen waar veel liefhebbers door afhaken - als ze dat al niet waren - en besluiten liever over te stappen naar bijvoorbeeld een Battlefield 1, die wel 'terug gaat' naar het ouderwetse oorlogje voeren.
Voor de echte fans van de Call of Duty franchise is het daarom vandaag een mooie dag. Vanaf heden kunnen spelers die de Call of Duty Infinite Warfare Digital Legacy en Digital Deluxe versie hebben vooruitbesteld een maand eerder aan de slag met de Call of Duty 4 Modern Warfare Remastered Campaign. De shooter uit 2007, die als één van de betere CoD games werd beoordeeld, is in een modern jasje gestoken en moet fans die afhaken vanwege de futuristische setting in de huidige Call of Duty games toch aan de franchise gebonden houden. Wij speelden hem een dag eerder al van A tot Z en voelden tot ons eigen geluk weer die oude vertrouwde Call of Duty.
Vergelijking Call of Duty 4 Modern Warfare Remastered Campaign 2007 en nu

Call of Duty 4 Modern Warfare Remastered Campaign

Voor de duidelijkheid: enkel de Single Player, ofwel de Campaign is momenteel speelbaar als early access onderdeel van de duurdere pre-order pakketten. Hoe de multiplayer eruit ziet en voelt, weten we op dit moment niet. Daarvoor moeten wij, net als iedereen, wachten tot de release van de game op 4 november.
De Call of Duty 4 Modern Warfare Remastered Campaign zegt het eigenlijk al, het is hetzelfde spel uit 2007 dat speciaal voor deze gelegenheid helemaal is opgeschminkt tot game van deze tijd. High definition beelden, 'next gen' textures en vele andere aanpassingen zijn gedaan om dit mogelijk te maken. Uiteraard zie je dit vanaf moment één dat je in het oude bekende verhaal stapt. Deze begint namelijk met het eerste deel uit de trailer, die bovenaan de pagina te zien is.
Het verhaal van Call of Duty 4 Modern Warfare Remastered Campaign met Zhakaev en Al-Asad

Oud vertrouwd, of toch niet?

Het verhaal dat je meeneemt vanuit twee verschillende personages, namelijk Paul Jackson en 'Soap' is ongewijzigd gebleven. Nationalist Zakhaev wil een burgeroorlog beginnen in Rusland, maar weet dat andere landen, waaronder de Verenigde Staten, er zich mee zullen gaan bemoeien. Om dit te omzeilen, pleegt goede vriend Al-Asad een staatsgreep in het Midden-Oosten om de gemoederen bezig te houden. Gelukkig zijn er nog de Britten, die Zakhaev al langer in de gaten houden en ervoor zorgen dat ze het vizier op het juiste doel houden; namelijk Zakhaev, Al-Asad en hun bondgenoten onschadelijk maken om een allesvernietigende aanval te voorkomen.
Voor de mensen die de game zo'n negen jaar geleden hebben gespeeld, moet dit verhaal toch enigszins bekend in de oren klinken. En hoewel het wellicht bekend klinkt, moet gezegd worden dat lang niet het hele verhaal nog vers in het geheugen zit: En dat is maar goed ook!
All Ghillied Up - missie uit Call of Duty 4 Modern Warfare Remastered Campaign

Hedendaagse oorlogsvoering!

Missies als "All Ghillied Up" en "Crew Expendable" nemen je mee in alle verschillende facetten van het 'echte' oorlog voeren. Zo ren je met je AK-47 door de verwoeste straten van het Midden-Oosten, maar bestuur je ook het zware geschut van een AC-130, moet je C4 plaatsen, RPG's afvuren en maak je gebruik van je nachtkijkers om ook 's nachts je vijanden vol met lood te schieten.
Tel bij voornoemde setting en wapens op dat de game er gewoon volledig '2016' uitziet en je hebt een top game in handen. Met name de filmische tussenscènes zien er geweldig uit en dan wel in het bijzonder de scènes waarbij het licht bij enkele mensen spreekwoordelijk wordt uit gedaan, zonder teveel weg te geven.

Zeker oud vertrouwd

De Call of Duty 4 Modern Warfare Remastered Campaign ziet er veel scherper uit, maar het speelt nog wel precies zoals de originele Modern Warfare. Activision laat via haar eigen site weten dat ontwikkelaar Raven trouw is gebleven aan de gameplay zoals die een kleine tien jaar geleden veel succes kende. En dat is maar goed ook, want de game speelt gewoon zoals een echte Call of Duty game hoort te spelen en dat is maar wat prettig met al dat snelle geweld van de afgelopen jaren.
Call of Duty 4 Modern Warfare Remastered Campaign kent kleine irritatiepunten

Kleine ergernissen

Is dan alles geweldig aan Call of Duty 4 Modern Warfare Remastered Campaign? Bijna alles zouden we zeggen. De enige nadelen die we kunnen bedenken, hebben niet zo zeer betrekking tot de vernieuwde game an sich, maar meer op enkele onderdelen uit de game zelf. Je maatjes uit het leger, die altijd aan je zijde zouden moeten staan, vatten dit vaak nogal letterlijk op. Dit zorgt ervoor dat ze je vaker in de weg staan, waardoor ze gangpaden of deuropeningen blokkeren, dan dat ze je daadwerkelijk helpen met het omleggen van de tegenstander.
Ook de checkpoints zijn niet altijd even gelukkig geplaatst. Op deze punten word je namelijk geplaatst wanneer je verderop in de missie om het leven komt. Nu wil het wel eens zo zijn dan een checkpoint midden in het slagveld geplaatst is, waardoor je bij je respawn de granaten alweer koud op je dak krijgt en je geen kans hebt om dekking te zoeken. Erg frustrerend.

Diep in de buidel tasten

Verder is een heel groot minpunt dat de volledige Call of Duty 4 Modern Warfare Remastered game enkel en alleen te verkrijgen is in combinatie met de nieuwe Call of Duty Infinite Warfare. Vanuit het oogpunt van Infinity Ward en Activision een heel logische keuze, maar wel één die ongetwijfeld bij veel fans in het verkeerde keelgat is geschoten. Afgelopen week werd nogmaals benadrukt dat ook digitale downloads van de Modern Warfare een versie van Infinite Warfare vereisen, zij het digitaal of op disc.
Call of Duty 4 Modern Warfare Remastered Campaign zeker de moeite waard

Call of Duty 4 Modern Warfare Remastered zeker de moeite waard

Het komt erop neer dat wanneer je graag de remastered versie van Modern Warfare wilt spelen, je minimaal 90 euro moet neertellen hiervoor of veel geduld moet hebben tot de game los te verkrijgen is. Hoe dan ook, de Call of Duty 4 Modern Warfare Remastered Campaign bied je zeven fantastische uurtjes, heerlijke oude vertrouwde gameplay met beelden die niet misstaan op de current-gen consoles. Hoe de multiplayer speelt, is nog even afwachten, maar als die net zulke goede herinneringen ophaalt als de singleplayer dan moet de spaarpot volgende maand misschien toch maar op de kop!
Call of Duty 4 Modern Warfare Remastered is onderdeel van de bundel met Call of Duty Infinite Warfare en verschijnt op 4 november voor de Xbox One, PlayStation 4 en PC.

Populair Nieuws