Sony lanceert gloednieuwe PS5 feature

News
woensdag, 30 november 2022 om 11:00
playstation 5 thumbf1624433855
De PS5 is inmiddels twee jaar verkrijgbaar, maar de console krijgt nog altijd nieuwe features. Je kunt nu bijvoorbeeld eindelijk aan de slag met de Tournaments feature. Deze werd in 2016 geïntroduceerd op PS4, maar miste tot dusver een PS5 versie. Nu komt daar verandering in.
Sommige games zijn heel geschikt om wedstrijden mee te houden. Sony moedigt dat aan met de Tournaments feature. Via deze feature kunnen spelers de strijd met elkaar aangaan in verschillende games en zo prijzen winnen.
De feature is een aantal maanden geleden eindelijk in bèta gegaan voor PS5 en is nu eindelijk klaar voor release. De nieuwe versie van Tournaments moet de ervaring wat stroomlijnen ten opzichte van hoe hij werkte op PS4. Toernooien moeten bijvoorbeeld makkelijker te vinden zijn.
Verder kun je je nu aanmelden op de console en is de tijd voor een toernooi korter. Je kunt je aanmelden door naar het Control Center van de console, of de hub van een game te gaan. Als er een toernooi beschikbaar is voor een game staat er kaart met de mogelijkheid om je ervoor te registreren.

Met welke games trapt PS5 Tournaments af?

De lancering van Tournaments moet natuurlijk gepaard gaan met een paar toernooien om direct aan mee te doen. Je kunt je nu aanmelden voor competities in FIFA 23, NBA 2K23 en Guilty Gear Strive. Deze lopen van 1 december tot en met 30 januari en zijn Win-a-Thon competies, waarbij je prijzen kunt winnen zoals een DualSense Edge en andere hardware.

Populair Nieuws