Scoor de Steam Deck nu voor het eerst met korting!

News
zaterdag, 18 maart 2023 om 13:00
screenshot 2021 07 16 092801f1626420534
Het is feest in de Steam Store. Niet alleen is de voorjaarsuitverkoop van start gegaan, Valve viert ook de verjaardag van de Steam Deck. En dat doet Valve niet zomaar, de Deck is nu voor het eerst met korting te koop!
Valve viert feest! De Steam Deck is nu iets meer dan een jaar verkrijgbaar en dat wordt gevierd! Waar de Playstation 5 en Xbox Series X alleen maar in prijs stijgen, komt Valve met een korting op alle modellen van de Steam Dec. De korting valt samen met de start van de Steam Spring Sale die zojuist gestart is. Er is dus geen beter moment dan nu om de Steam Deck aan te schaffen.
De Steam Deck werd in Juli 2021 aangekondigd, maar lanceerde officieel pas in februari 2022. Net als de consoles van Sony en Microsoft kampte Valve met grote wachtlijsten, waardoor kopers van de Deck het eerste halfjaar lang moesten wachten op de levering. Eind vorig jaar schroefde Valve de productie flink op, waardoor de wachtlijsten inmiddels verleden tijd zijn. Wie nu een Steam Deck bestelt, kan de handheld binnen een week of twee in handen hebben.
Valve heeft nu het eenjarig feestje aangegrepen om de Steam Deck eens flink in het zonnetje te zetten. Wie deze week één van de drie Steam Deck modellen aanschaft krijgt een korting van maar liefst 10%. Kopers hebben de keuze uit drie modellen die vooral verschillen in hoeveelheid SSD geheugen.
steam deck hangmatf1679039775

De Steam Deck is géén console

Van de Steam Deck wordt nog wel eens gezegd dat het een portable console is, vergelijkbaar met de Nintendo Switch of de PS Vita. Dat is niet zo. De Steam Deck is een draagbare PC, draaiend op Linux en Steam OS. Dat betekent dat gebruikers van de Deck een hoop vrijheid hebben. De Deck heeft naast de standaard Steam Big Screen ook de optie om naar een reguliere desktop te schakelen.
Daar kan een gebruiker eigenlijk alles doen wat hij normaliter op een 'gewone' PC zou doen. Zo is het erg populair om emulatoren te installeren en op die manier onder anderen oude arcade-games (mame) te spelen. Ook is het mogelijk om via de meegeleverde browser games uit de Xbox Game Pass te spelen. het is zelfs mogelijk om de Epic Games launcher te installeren en zo te profiteren van de gratis spellen die Epic wekelijks weggeeft. Sommige gebruikers gaan zelfs nog verder, en hebben de Steam Deck helemaal vervangen door een installatie van Microsoft Windows.
Natuurlijk is het ook mogelijk om de Steam Deck gewoon te gebruiken om Steam games te spelen. Valve werkt hard aan het controleren van alle games die ooit zijn uitgebracht in de Steam Store. Games waarvan bekend is dat ze goed werken op de Steam Deck krijgen een 'Geweldig op Deck'. Je weet zo zeker dat de game goed speelbaar is op je handheld. Inmiddels zijn al duizenden games gecontroleerd en goed bevonden. Games die dat keurmerk nog niet hebben worden regelmatig door de ontwikkelaars aangepast, zodat ze alsnog speelbaar zijn. Zo biedt de Steam Deck letterlijk duizenden uren speelplezier!

Populair Nieuws