Max Verstappen is 'uitdaging' voor F1-eigenaren: "Enige optie is zijn been breken"

News
donderdag, 07 september 2023 om 17:30
max verstappen record gp italie 2023f1693812797
Max Verstappen is momenteel bezig om meerdere records te verbreken. Maar volgens de F1-eigenaren is de dominantie een flinke uitdaging om kijkers geïnteresseerd te houden.
In de geschiedenis van de Formule 1 zijn er veel coureurs geweest die gedomineerd hebben. Van Alberto Ascari en Jim Clark tot aan Michael Schumacher en Lewis Hamilton. Maar met een zeer betrouwbare RB19, één van de meest consistente teams ooit en de meedogenloosheid van Max Verstappen, voelt het elk raceweekend bijna onvermijdelijk dat de Nederlander gaat winnen.
En dat uit zich ook in de cijfers. De regerend wereldkampioen heeft nu al tien races op rij gewonnen en is naast zijn overwinningen twee keer tweede geworden. Verstappen kan zijn record van vijftien overwinningen in één seizoen uit 2022 dit jaar al makkelijk verbreken. Kijkers zien geschiedenis geschreven worden voor hun ogen, maar ondertussen wensen fans ook spannende gevechten vooraan.
De dominantie van Verstappen is dan ook een uitdaging voor de eigenaren van de Formule 1 om de sport interessant te houden. Dat zegt Liberty Media CEO Greg Maffei tijdens een evenement georganiseerd door Goldman Sachs, zo meldt Motorsport.com.

“Het middenveld is vrij interessant en we kunnen laten zien dat er statistisch meer inhaalacties zijn dan ooit tevoren. De uitdaging is natuurlijk Max Verstappen, die een ongelooflijk jaar heeft en records kan verbreken. De realiteit is dat we een heel aantrekkelijk competitief product hebben, behalve dat Max zo snel is. Tenzij we zijn been breken, zoals Tonya Harding, weet ik niet wat we daaraan kunnen doen!”

Bewondering voor Verstappen

Ondanks dat de Nederlander zorgt voor kopzorgen bij de topman van Liberty Media, heeft Maffei ook veel bewondering voor wat Verstappen weet neer te zetten. “Als je kijkt naar de lijnen die hij neemt, hoe agressief die lijnen zijn, maar hoe goed hij er doorheen kan navigeren. Het is echt verbluffend. En je kunt statistisch zien waarom hij sneller is dan wie dan ook."
Het is de rest van het seizoen voornamelijk de vraag of er iemand is die Verstappen van een overwinning kan weerhouden. Het grootste obstakel de komende tijd lijkt de GP van Singapore, waar inhaalacties erg moeilijk zijn. Bovendien was dat ook de plek waar Red Bull Racing vorig jaar een zeldzame fout maakte, door te weinig brandstof in de auto van Verstappen te stoppen.